• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEEN CASH OM ATM’S TE VULLEN?

| dagblad de west | Door: Redactie

De directeur van BNETS zei afgelopen week in gesprek met een lokaal medium, dat er waarschijnlijk dit weekend niet genoeg cash zal zijn om de ATM’s aan te vullen. Volgens hem leveren de banken niet genoeg, en daardoor kunnen zij niet over voldoende middelen beschikken deze op tijd te vullen.
 

Dit betekent, dat er enorme lange rijen ontstaan bij de pinautomaten, die nog wel over cash beschikken. Dit zorgt niet alleen voor frustratie, maar ook dat criminelen meer kans krijgen burgers te observeren. Ook de toename van het verkeer in een bepaalde richting is nu een feit. Waarom kan men

rond het einde van de maand, de automaten nooit van voldoende financiële middelen voorzien?

Het heeft er veel van dat de gemeenschap keihard moet blijven werken en aan het eind moet bedelen om aan contanten te komen. Dan heeft men nog makkelijk praten om aan te geven, dat je dan moet possen, maar hoeveel winkels hebben een POS-apparaat?

Bovendien komt het al te vaak voor, dat winkeliers kleine bedragen niet willen laten possen. Heeft men gewerkt aan dit soort problemen? Wanneer je de gemeenschap in een bepaalde richting wenst te sturen, dan moet je ook ervoor zorgen dat je de tekortkomingen hebt

weggewerkt. Het probleem van te weinig cash geld is niet iets nieuws! En het is niet een cultuur die je binnen de kortste heren kan wegwerken. In dat proces zijn we nu, aldus de BNETS- directeur.

Hij verwacht dit weekend een tekort aan geld bij de automaten.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie