• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

First lady lanceert Prani Yu Dyari-project op jaardag president

| sun.sr | Door: Redactie

Het instituut van de first lady lanceert vandaag, op de 64ste jaardag van president Chandrikapersad Santokhi, haar landbouwproject ‘Prani Yu Dyari’. De kick-off wordt gedaan aan de Grensweg in het ressort Livorno te Paramaribo. De president en first lady zullen zelf de eerste planten in de grond plaatsen.

Het ’Prani Yu Dyari’ project is een initiatief van de first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry, welke wordt uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Dit project houdt in dat huishoudens voorzien zullen worden van plantmateriaal om zo een start te maken met het

voedselzekerheid aspect en de stimulering van gezonde voeding onder de samenleving, maar vooral bij de jongeren. 

In verband met de 64ste jaardag van de president, ligt het in de bedoeling om dit jaar dan 6400 plantenpakketten te doneren. Een pakket bestaat uit de volgende plantjes: 1 broodvrucht, 1 kastanje, 1 banaan, 5 cassave, 2 peper, 1 bitawirie en 5 tajerblad. Het is de bedoeling om huishoudens die nog niet aan landbouw doen, te stimuleren om over te gaan tot het planten en zelfvoorzienend te worden.

Na de Grensweg zal de president vandaag ook de Irma Altenbergweg te Helena Christina aandoen in verband

met het Prani Yu Dyari-project. De kick-off aan de Grensweg is gepland voor 16.00 uur.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie