• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eind maart besluit over financiering brug Suriname-Guyana

| starnieuws | Door: Redactie

Het Suriname-Guyana brugproject markeert een historische samenwerking voor economische groei. Binnenkort wordt een cruciaal financieringsbesluit verwacht. Nu de Corantijnrivier, die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden, op het punt staat te worden overbrugd, zou er eind deze maand een verwachte beslissing over de financiering van het project kunnen komen. 

President Chan Santokhi onthulde dat financiële instellingen grote belangstelling hebben getoond voor de financiering van de onderneming, wat een belangrijke stap markeert in de richting van de realisatie van dit langverwachte infrastructuurproject.

Nu een aantal financiële instellingen bereid zijn geld te lenen voor het project, kan er al eind deze maand een

besluit worden genomen over de financiering van de brug die Guyana en Suriname verbindt over de Corantijnrivier, zegt president Santokhi."Financiering is het probleem.

Dus hebben we afgesproken dat het team van ministers uit Suriname en het clusterteam van ministers uit Guyana, de komende dagen en weken de technici zullen ontmoeten en met een definitief voorstel aan de presidenten zullen komen", vertelde Santokhi aan Stabroek News toen hem werd gevraagd om een update aan de zijlijn van de Caricom-top van afgelopen woensdag.

"Eindelijk zullen de twee presidenten van Guyana en Suriname een besluit nemen. Dat staat gepland voor het eerste kwartaal van dit

jaar. Ik hoop op eind maart of begin april, zodat we kunnen beginnen met de bouw van de brug. Zij (de bedrijven) zijn op zoek naar financiering, er zijn bedrijven, er zijn instellingen die bereid zijn te financieren", voegde hij eraan toe.

Historische samenwerking

Het brugproject vertegenwoordigt een monumentale stap in de betrekkingen tussen Suriname en Guyana en belooft de handel, het toerisme en de sociale banden tussen de twee landen te versterken. Presidenten uit beide landen zijn nauw betrokken geweest en er zijn bijeenkomsten gepland om de financieringsdetails af te ronden.

Deze gezamenlijke inspanning onderstreept een gedeelde visie op economische groei en regionale connectiviteit.Financiering blijft de cruciale hindernis, maar het door president Santokhi gedeelde optimisme duidt op positieve vooruitzichten.

Verschillende financiële instellingen hebben zich bereid verklaard het project te steunen, waarmee ze hun vertrouwen tonen in het potentieel ervan om de regio te transformeren. De komende ontmoetingen tussen ministeriële teams en technici uit beide landen zijn cruciaal voor het gladstrijken van het financiële raamwerk en het boeken van vooruitgang met de bouwplannen.

Impact en implicaties

De brug is meer dan een fysieke verbinding; het is een katalysator voor ontwikkeling, die naar verwachting banen zal creëren, verkeer zal vergemakkelijken en nieuwe kansen voor bedrijven zal openen.

Naarmate het besluit over de financiering dichterbij komt, groeit de verwachting niet alleen onder de regeringen, maar ook onder de burgers, die graag de tastbare voordelen van dit infrastructuurproject willen zien.

De succesvolle realisatie van de Suriname- Guyana-brug zou als model kunnen dienen voor regionale samenwerking en ontwikkeling in Zuid-Amerika.

| starnieuws | Door: Redactie