• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

De kapper bezoekjes zijn niet meer wat ze waren

| dagblad suriname | Door: Redactie

In het verleden was het een gewoonte voor velen om wekelijks naar de kapper te gaan. Deze traditie lijkt echter tot het verleden te behoren, volgens verschillende herenkappers. De reden voor deze verandering ligt vooral bij de stijgende kosten van een knipbeurt, die tegenwoordig variëren van SRD 150 tot 180.

De hogere prijzen dwingen mensen om hun bezoekjes aan de kapper te beperken. Waar men vroeger wekelijks of tweewekelijks een knipbeurt nam, stellen velen dit nu uit tot soms wel twee maanden. Sommigen wachten zelfs nog langer. Deze trend heeft niet alleen invloed op de persoonlijke verzorging van mensen, maar ook

op de kappers zelf, die minder vaste klanten zien en hun inkomsten zien dalen.

Er is een debat gaande over de rechtvaardiging van de gestegen prijzen. Enerzijds is het begrijpelijk dat kappers hun prijzen moeten verhogen om de stijgende kosten van huur, materialen en levensonderhoud bij te benen. Anderzijds zet dit een groot deel van de bevolking onder druk, vooral degenen met een beperkt budget, om keuzes te maken over hun uitgaven.

Het regelmatig gaan naar de kapper was niet alleen een kwestie van persoonlijke verzorging, maar ook van sociaal contact en ontspanning. De kapper bezoekjes boden een moment van rust en

gesprek in het hectische dagelijkse leven. De prijsstijgingen brengen deze traditie in gevaar en verminderen de toegankelijkheid van een basale vorm van zelfzorg.

Het is belangrijk om naar oplossingen te zoeken die zowel de belangen van de kappers als die van hun klanten dienen. Misschien kunnen gemeenschapsinitiatieven of gesubsidieerde knipbeurten een uitkomst bieden, zodat iedereen toegang blijft houden tot betaalbare kappersdiensten.

Een lokale kapper in Paramaribo

| dagblad suriname | Door: Redactie