• zondag 30 June 2024

Copa America 2024: Venezuela wint ook tweede duel

| starnieuws | Door: Redactie

De overtreding van Julián Quiñones in het strafschopgebied leverde Venezuela een penalty op. (Foto: LaPresse)

Venezuela en Mexico spelen hun tweede duel in Groep B tijdens de Copa America 2024 in het SoFi Stadium in Los Angeles. Beide teams hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. Venezuela won met 2-1 tegen Ecuador, terwijl Mexico won van Jamaica. De Venezolanen willen ook hun tweede
duel met het kleinste verschil.
Venezuela krijgt al bij het begin de schrik als een voorzet van Uriel Antuna zijn teamgenoot Santiago Giménez alleen voor de keeper brengt. Santi Giménez mist ternauwernood het schot. Een kwestie van seconden?De Mexicanen gaan er volop tegen aan. Giménez krijgt in de 20e minuut weer een kans. De bal gaat de ruimte in, hij rent, controleert de bal met zijn borst, maar kan niet afronden. Hij strandt op Romo Perez.Even na het eerste half uur treft Salomón Rondón de rechterpaal van de Mexicaanse doelman Julio González. De voorzet kwam van Jefferson Savarino na een
snelle counter.De rust gaan in met een 0-0 score.Julián Quiñones (Mexico) veroorzaakt een strafschop na een overtreding in het strafschopgebied. Salomón Rondón (Venezuela) benut de penalty met een schot met rechts in de linkerbenedenhoek. Venezuela 1 - Mexico 0.Er komen weinig ideeën vanuit Mexico. Ook nu ze achterstaan, ontbreekt het ze aan creativiteit om kansen te creëren. Tot nog toe hebben ze weinig schade kunnen aanrichten bij hun tegenstanders. Venezuela is daarentegen veel beter in deze tweede helft.

Venezuela is met winst dichtbij het bereiken van de kwartfinales. Met twee gewonnen duels leiden ze de groep. In de derde ronde zou een gelijkspel met Jamaica, de zogenaamd zwakste rivaal in de groep, zou voldoende zijn.

De Venezolanen blijven aandringen op nog een doelpunt, maar dan krijgt Mexico ook een penalty. In de 84e minuut beslist de VAR dat de overtreding een strafschop verdient. Orbelín Pineda plaatst zich achter de bal, maar zijn schot in de benedenrechterhoek wordt gestopt door Rafael Romo.

De Venezolaanse goalie Rafael Romo blokt de strafschop van Orbelín Pineda.

Ook het schot van Guillermo Martínez kort daarna van dichtbij, wordt weggewerkt in het midden van het doel. Net als de poging van César Huerta. De Mexicanen blijven het doel van de Venezolanen bestoken in de laatste minuten van het duel.