• zaterdag 28 September 2024

Copa America 2024: Canada naar de volgende ronde

| starnieuws | Door: Redactie

De Canadezen vieren het doelpunt van Jonathan David, waardoor het land op voorsprong kwam op het scorebord.

In Groep A staan Peru en Canada in het Children's Mercy Park Stadium in Kansas City tegenover elkaar in de tweede speelronde van Copa America 2024. Omdat ze er niet in slagen hun respectievelijke Copa America 2024-openingswedstrijden te winnen, zullen Peru en Canada proberen
hun eerste overwinning te behalen. Canada wint met een eenzaam doelpunt van Jonathan David.
Voor Canada was het altijd lastig om titelverdediger Argentinië te verslaan in de toernooiopener. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de WK-kampioen van 2022, met doelpunten van Julian Alvarez en Lautaro Martimez, die hun een 2-0 overwinning opleverden.Aan de andere kant opende Peru het toernooi met een doelpuntloos gelijkspel tegen Chili, waardoor het één punt pakte en zichzelf op de tweede plaats plaatste in de puntentabel van Groep D.Als zodanig is dit duel belangrijk voor beide partijen: een overwinning voor Canada zal zijn kansen om de
kwartfinales te halen nieuw leven inblazen, terwijl alle drie de punten voor Peru zijn hoop op het halen van de volgende ronde zouden versterken.Gianluca Lapadula scoort even na het eerste half uur. Maar de Peruaanse spits was buitenspel. Geen doelpunt dus!De Canadese verdedigers zijn erg onnauwkeurig bij het loslaten van de bal. Lapadula maakt daar keer op keer goed gebruik van zonder het doel van Maxime Crépeau te verstoren.Op slag van rust begaan de Canadezen een gevaarlijke overtreding in het voordeel van Peru. Sergio Peña belast zich ermee met één man in de barrière van Canada. Er volgt een zeer lange inworp van Peña die over de basislijn gaat.Vervolgens komt er een schot van Gianluca Lapadula van buiten het strafschopgebied, maar het is te ver naar links. De voorzet was van Peña na een dood spelmoment.Tien minuten in de tweede helft en Peru moet met tien man verder. Miguel Araujo krijgt eerst een gele kaart na een lelijke overtreding op Jacob Shaffelburg. De VAR komt er bij en Araujo zijn kaart wordt geüpgraded naar rood.Het duel heeft veel spelonderbrekingen. In de eerste helft was er al sprake van tien minuten blessuretijd.De Peruaanse coach Jorge Fossati ontmantelt de verdediging van drie centrale verdedigers om minimaal een gelijkspel te bereiken. Hij wisselt vier spelers na de rode kaart van Araujo.Canada kan profiteren van zijn overwicht aan spelers, terwijl Peru met één speler minder ten val is gekomen. Jonathan David schiet een voorzet van Jacob Shaffelburg na een snelle counter, vanuit het midden van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek.Canada plaatst zich voor de volgende ronde met drie punten uit een wedstrijd die gekenmerkt werd door de rode kaart van Miguel Araujo in de 60ste minuut. De Peruanen hebben 1 punt en moeten nog strijden voor een plaats in de volgende fase. Hun tegenstander is dan Argentinië.