• zondag 08 September 2024

Copa America 2024: Argentinië gaat voor back to back kampioenschap

| starnieuws | Door: Redactie

Julián Álvarez opent de score voor Argentinië in de halve finale tegen Canada. (Getty Images)

Argentinië speelt zaterdag de finale van Copa America 2024 tegen Colombia of Uruguay. Regerend kampioen Argentinië heeft zijn halve finale wedstrijd in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey gewonnen van Canada. Argentinië zal mikken op de zesde Copa America-finale in acht toernooien, wanneer het
in de halve finales van 2024 tegen Canada speelt. Het Argentinië van Lionel Messi schoof op door Ecuador met 4-2 te verslaan in strafschoppen na een 1-1 gelijkspel, terwijl Canada Venezuela met 4-3 versloeg in strafschoppen na hun eigen 1-1 gelijkspel.Argentinië, negen wedstrijden ongeslagen, versloeg eerder Canada met 2-0 in de groepsfase. Canada, na een ongeslagen reeks van drie wedstrijden, streeft naar hun allereerste finale optreden.Na de eerste 45 minuten in New Jersey staat Argentinië met een been in de finale van de Copa América 2024. De huidige kampioen staat met 1-0 voor tegen Canada dankzij de goal van Julián
Álvarez halverwege deze eerste helft. Vanuit relatieve stilstand heeft Argentinië Canada met twee simpele passen uit elkaar gehaald.De eerste was vanuit Canadees perspectief ongevaarlijk: Cristian Romero vond Rodrigo De Paul op het verdedigende middenveld.De tweede, van De Paul tot Julián Álvarez, had niet zo schadelijk moeten zijn, maar Moise Bombito en Alistair Johnston lieten Álvarez veel te veel ruimte tussen hen in, en vervolgens aarzelde Bombito bij de eerste aanraking van Álvarez, die uitstekend was.1-0. Argentijnse fans stuiteren en zingen. Canada heeft een lange weg te gaan.Op slag van rust is er opnieuw een geweldige snelle combinatie van de albiceleste van voren... en Messi's 'picadita' gaat niet goed en gaat ver omhoog.Over het geheel genomen is de Albiceleste, zonder buitensporige genialiteit, beter geweest dan een Canada dat dapper begon. Door een fout in zijn verdediging is Canada zwaar afgestraft. Aanvoerder Lionel Messi verlengt een schot van Enzo Fernandez heel dichtbij de Canadese doelman en de bal verdwijnt in de netten. Het is niet een van de schoonste doelpunten, maar het kan Messi niets schelen. Enzo neemt een schot vanaf de rand van het strafschopgebied nadat Canada er niet in slaagt de lijnen vrij te maken. Het schot raakt Messi aan en belandt achterin het net. De Canadese spelers protesteren wegens buitenspel van Messi en de VAR controleert langdurig. Uiteindelijk blijkt uit de herhaling dat Cornelius Messi on-side speelt en het doelpunt wordt toegekend. Het is Lionel Messi's eerste doelpunt van de Copa America 2024.

Argentinië comfortabel op 2-0 in de 51e minuut.

Een jonge Lionel Messi die de vier maanden oude Lamine Yamal (Spanje) in bad doet. Ze hebben allebei vandaag gescoord in hun respectieve halve finale wedstrijden en staan in het weekend in de finale in twee verschillende toernooien. (Foto: AP)

Voor Canada zit het er niet in. Ze komen in de laatste minuten dichtbij de aansluitingstreffer, maar de doelman Emilliano Martinez staat op zijn plaats.