• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KLM stelt boze massa bij kantoor gerust

| de ware tijd | Door: Arjen Stikvoort

PARAMARIBO - Er was maandag een grote drukte bij het hoofdkantoor van de KLM aan de Hofstraat. Verontruste reizigers vreesden dat ze deze week niet op een terugvlucht naar Nederland zouden zitten. Ze verdrongen zich massaal voor de deur van het boekingskantoor.

De gemoederen raakten verhit, de veiligheid van het KLM-personeel kwam in gevaar, waarna KLM genoodzaakt was voor enkele minuten het kantoor te sluiten en de politie in te schakelen. De KLM liet de mensen rijen vormen en stelde de regel in: drie balies open en per balie telkens één persoon. Daarnaast moesten er rijen komen voor gestrande passagiers, medisch urgente

en overige gevallen.

Toen KLM-vertegenwoordiger Martijn ten Broecke 's morgens vrij vroeg arriveerde bij het kantoor, stonden er al klanten. "Mensen waren ongerust dat er voor hen geen plek meer vrij zou zijn op één van de vluchten. Maar KLM zet naast het reguliere schema twee extra vluchten in op woensdag en vrijdag om zoveel mogelijk mensen mee te kunnen nemen."

Ten Broecke zegt verder dat KLM in nauw contact staat met de regering voor extra vluchten. "We doen er alles aan om iedereen veilig naar Nederland te vliegen. Maar we zijn wel afhankelijk van de Surinaamse en Nederlandse regering."

"Het is de derde keer dat ik terugkom. Vanochtend was het een gekkenhuis. Teveel mensen en een te grote chaos. Toen ben ik later nog twee keer gekomen. Ik hoop in plaats van zondag eerder een vlucht te kunnen krijgen", zegt een passagier die niet bij naam genoemd wil worden.

Clara Haas: "Vanmorgen stond ik vier uur lang hier. Eerst was er veel onduidelijkheid. Dat werd later door KLM beter geregeld toen er een aankondiging kwam dat er twee extra vluchten zouden komen. Mijn omboeken is gratis gelukt. Ik ben blij."

Minder blij is Kathalijne Roelen: "Ik ben stagiaire en de universiteit roept ons terug. Ik heb urenlang aan de telefoon gezeten en geappt met KLM, maar je hoort alleen standaarddingen. Toen kon ik alleen nog online omboeken naar aanstaande zaterdag voor 2.400 euro. Ik heb dat gedaan. Nu ga ik verhaal halen waarom mijn medestudent Clara Haas gratis kan omboeken en dat ik online zoveel moet betalen. Dat is toch niet eerlijk?!"

Bezorgde reizigers voor het kantoor van de KLM. Foto: Arjen Stikvoort  

Lees meer: KLM stelt boze massa bij kantoor gerust - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2020/03/17/klm-stelt-boze-massa-bij-kantoor-gerust/#ixzz6h69eK2PI

Lees meer: KLM stelt boze massa bij kantoor gerust - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2020/03/17/klm-stelt-boze-massa-bij-kantoor-gerust/#ixzz6h69TC0nx

| de ware tijd | Door: Arjen Stikvoort