• donderdag 26 December 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Guyana zou meer olie kunnen vinden, en dichter bij de kustlijn

| OILNOW | Door: Redactie

Deskundigen in de olie- en gasindustrie zijn van mening dat er de komende jaren meer olie dichter bij de kustlijn van Guyana zou kunnen worden ontdekt. Een ambtenaar die slechts twee jaar na de ontdekking van Liza van wereldklasse zegt dat de koolwaterstofbronnen die tot dusver in het Stabroek-blok zijn gevonden, slechts het topje zijn van de ijsberg.

Kevin Ramnarine, de voormalige minister van Energie van Trinidad en Tobago, zei in 2017 dat het principe van de 'afroomcurve' op dit idee wijst.

Creaming curves meten de incrementele productie van putten in de volgorde waarin ze worden geboord. Er kunnen verschillende productiestatistieken worden gebruikt, zoals

piektarief, cumulatieve olie voor zes maanden en cumulatieve olie voor twaalf maanden. Als een afroomcurve een traject van 45 graden heeft, produceert elke nieuwe put dezelfde piekmaandproductie als de vorige put. Een steiler traject geeft aan dat nieuwe putten een steeds grotere productie in de piekmaanden toevoegen.

“Als we geloven in de afroomcurve ... weten we dat Guyana steeds meer olie zal vinden en we beginnen steeds meer olie steeds dichter bij de kustlijn te vinden. Het is dus heel goed mogelijk dat Guyana industrieën op het land heeft om die olie te verwerken, ”had Ramnarine gezegd.

De voormalige minister wees erop

dat Guyanees meer zullen profiteren als er industrieën in het land worden gevestigd die stroomafwaarts van olie en gas gaan.

De olie- en gasindustrie is gewoonlijk verdeeld in drie grote sectoren: stroomopwaarts, middenstroom en stroomafwaarts. De stroomafwaartse sector verwijst gewoonlijk naar de raffinage van ruwe aardolie en de verwerking en zuivering van ruw aardgas, evenals de marketing en distributie van producten die zijn afgeleid van ruwe olie en aardgas. De stroomafwaartse sector bereikt consumenten via producten zoals benzine of benzine, kerosine, vliegtuigbrandstof, dieselolie, huisbrandolie, stookolie, smeermiddelen, was, asfalt, aardgas en vloeibaar petroleumgas (LPG), evenals honderden petrochemicaliën.

Ramnarines opmerkingen komen overeen met die van de Canadese olie- en gasdeskundige, Rob Strong, die zei dat hij er vertrouwen in heeft dat er in Guyana nog meer belangrijke olievondsten zullen worden gedaan na de ontdekking van Liza.

Sinds die tijd heeft ExxonMobil, exploitant van het Stabroek-blok, 18 ontdekkingen gedaan, goed voor ongeveer 9 miljard vaten olie-equivalent.

Industrieanalisten hebben gezegd dat het exploratiepotentieel van Guyana aanzienlijk blijft, met meerdere vooruitzichten in Stabroek en andere blokken voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land.

 

translates bij Google translateur

| OILNOW | Door: Redactie