• maandag 04 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Doe 't' waarschuwing Veira gaat viraal

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - Een filmpje waarin directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, ferme taal gebruikt bij haar waarschuwing tegen het houden van party’s gaat op verschillende sociale media viraal. Zowel op Facebook, Instagram en WhatsApp wordt het filmpje met de intussen beroemde uitdaging ‘Doe ‘t! Doe ‘t!’ massaal gedeeld en bekeken.

Rond vier uur 's middags Surinaamse tijd was het filmpje op NOS.nl al bijna dan 190.000 keren bekeken. Naast enkele reacties van personen die de dreigende taal van Veira niet acceptabel vinden is het gros het met haar eens. "Veira haar uitspraken zijn exemplarisch voor de wijze waarop een Surinaamse moeder haar kind

uitlokt voor een bun fonfon (pakslaag)", schrijft een FB-klant.

Tijdens de persconferentie donderdag waarbij de autoriteiten de samenleving opriepen de instructies op te volgen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kreeg zij op haar mobiel een melding dat vrijdagavond een 'Tequila party' zou worden gehouden door Danceclub Tequila, met als thema 'Tequila DOET GEK!'. Tijdens de live uitgezonden persconferentie schoot Veira uit haar slof en daagde de organisatoren en potentiele bezoekers met harde taal uit door te gaan de activiteit.

"Ga naar die tequilaparty. Yu kan go. Span a presi. Yu kan go. Yu o si waar je de tijd

zal doorbrengen de volgende avond. Ga naar dat feestje. We gaan jullie allemaal oppakken, want juliie gaan niemands leven in gevaar brengen met je tequilaparty. Houdt je tequilaparty. Je wil zien wat gaat gebeuren. Doe 't! Doe 't", dreigde de veiligheidsadviseur van de president.

Korte tijd daarna had de danceclub het feestje gecanceld. "Die mevrouw was overtuigend", zegt Ravi op Facebook. De commentaren op het optreden van de directeur Nationale Veiligheid zijn overwegend positief. Menigeen stelt dat de bevolking nog te kas omgaat met de situatie en de ernst nog niet inziet. Harde taal was volgens hun daarom nodig om de boodschap te laten doordringen.

Lees meer: 'Doe 't' waarschuwing Veira gaat viraal - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2020/03/20/doe-t-waarschuwing-veira-gaat-viraal/#ixzz6h68RBs62

| de ware tijd | Door: Redactie