• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CBVS ONTKENT GERUCHTEN OVER INVESTERING IN BITCOIN

| dagblad de west | Door: Redactie

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, heeft dinsdag in het parlement de geruchten die gaan over de adoptie van de Bitcoin, ontkend. Volgens Raghoebarsing verschenen er berichten in de media, waarin beweerd werd dat de Centrale Bank van Suriname, 1 procent van zijn kasreserves zou investeren in Bitcoin. “Niets hierover is waar”, aldus Raghoebarsing tijdens de behandeling van de bankwetten over een eventuele investering in Bitcoin.

“De moederbank  is niet op de hoogte over investering in Bitcoin. De Centrale Bank is een correcte Centrale Bank, en stelt zich  heel conservatief op over deze zaken. Er zal onderzoek gedaan worden naar

de herkomst van deze informatie”, aldus Raghoebarsing.

Assembleelid Stephen Tsang (NDP) zei namelijk dat Bitcoin tot nu toe geen stabiele munteenheid is gebleken. ‘’Bitcoin is internationaal een witwas- en terrorismefinancieringsinstrument. Als dit inderdaad gebeurt, dan moet het in overleg met het parlement’’, zei Tsang.

Bitcoin wordt in veel landen gebruikt, maar is minder bekend in Suriname. De leidinggevenden van het Bitcoin-technologiebedrijf Jan3, hebben onlangs een  persconferentie gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica om verandering in de indruk over deze eenheid te brengen, en Bitcoin meer bekendheid te geven in Suriname.

De vertegenwoordigers van Jan3 informeerden de media over hoe de Bitcoin-strategie het

best toegepast kan worden in Suriname. Samson Mow, Chief Executive Officer van Jan3, zei dat hij samen met de overheid wil kijken naar manieren waarop Bitcoin, die bekend staat als gedecentraliseerde digitale valuta, het beste ingevoerd kan worden in Suriname. Mow zei dat de Centrale Bank simpelweg wat Bitcoin kan kopen om de kwaliteit van zijn reserve te verbeteren. ‘’Bitcoin is gangbaar en is ook een product’’, zei Mow.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie