• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BINNENKORT INDIENING FINAAL CONCEPT NIEUWE KIESREGELING AAN DNA

| dagblad de west | Door: Redactie

Medio maart zal er een finaal concept van de nieuwe kiesregeling aan het parlement worden aangeboden. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi afgelopen vrijdag tijdens het goedkeuren van staatsbegroting in De Nationale Assemblee.

‘’Ons standpunt is dat midden in het jaar, aan de hand van een goede dialoog, er een finaal concept van de nieuwe kiesregeling ingediend zal worden in het parlement‘’, zei het staatshoofd. Het aanpassen van de Kiesregeling blijft volgens Santokhi, een actueel onderwerp.

Ook zei hij zich ervan bewust te zijn, dat het wijzigen van de kiesregeling niet alleen politieke partijen zorgen baart, maar de hele samenleving.

Verschillende parlementariërs hebben de

afgelopen weken vragen gesteld over de indiening van het concept, de inhoud van het concept, de tijdsduur van de behandeling en wanneer de behandeling zal plaatsvinden. De assembleeleden willen een expliciete uitleg over het aanpassen van de Kiesregeling.

Santokhi benadrukte dat de onafhankelijke commissie die rechtstreeks valt onder het staatshoofd, al een tussentijds rapport heeft ingediend over de Kiesregeling. De commissie moet nu bepaalde groepen aanhoren, waarna er een eindverslag ingediend zal worden bij de president. Dit verslag zal ook gedeeld worden met het parlement.

‘’Dit jaar zal de nieuwe Kiesregeling aangenomen worden. We willen dat alle DNA-leden achter de nieuwe Kiesregeling

staan en dat deze ook gedragen wordt door de hele samenleving‘’, aldus het staatshoofd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie