• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BINNENKORT DOCUMENTAIRE OVER 5000 JAAR OUDE BESCHAVING TE WEREHPAI NAAST KWAMALASAMUTU

| united news | Door: Redactie

Bron: Raoel Roeplal

5Vijf dagen lang waande ons team zich in een andere wereld tijdens de opnames voor onze documentaire over Werehpai.

In nauwe samenwerking met een delegatie van het Suriname Museum en met de onmiskenbare hulp van de gastvrije bewoners van Kwamalasamutu, legden we niet alleen de schoonheid van deze 5000 jaar oude archeologische vindplaats vast, maar bouwden we ook waardevolle vriendschappen op.

Na de filmopnames dompelden we ons onder in de rijke geschiedenis en cultuur van de Inheemse bevolking. Hun verhalen, verweven met de eeuwenoude rotstekeningen, gaven ons een dieper begrip voor de onschatbare erfenis die Werehpai vertegenwoordigt, niet alleen voor

de Inheemse gemeenschap, maar voor heel Suriname.

Doculab 10 voor 50: Surinaamse verhalen voor de toekomst

Ons project maakt deel uit van Doculab 10 voor 50, een initiatief van Stichting The Back Lot ter gelegenheid van de 50ste Onafhankelijkheidsdag van Suriname in 2025. Met 10 documentaires belichten we de diversiteit van ons land en geven we een podium aan Surinaamse stemmen om hun eigen verhalen te vertellen. Werehpai is met zijn unieke culturele en historische waarde een onmisbaar onderdeel van dit project.

Een schatkamer van precolumbiaanse kunst: De magie van Werehpai

Werehpai is meer dan een archeologische vindplaats; het is een portaal naar het

verleden. Met 313 van de 505 in Suriname bekende petrogliefen geconcentreerd op één locatie, is Werehpai zonder twijfel de meest markante vindplaats in de Guyana’s. De duizenden jaren oude rotstekeningen prikkelen de verbeelding en nodigen ons uit om te speculeren over het leven in dit gebied 5000 jaar geleden.

Een onmiskenbare beleving: Ontdek Werehpai

Werehpai is meer dan een filmlocatie; het is een beleving die je niet snel zult vergeten. De adembenemende schoonheid van de omgeving, de mystieke kracht van de rotstekeningen en de warmte van de lokale bevolking maken van Werehpai een onvergetelijke reisbestemming.

Blijf op de hoogte!

De release van onze documentaire over Werehpai nadert. Wees geduldig en blijf op de hoogte via onze officiële kanalen voor de aankondiging van de releasedatum. We nodigen je van harte uit om samen met ons op reis te gaan naar deze bijzondere plek en je te laten betoveren door de magie van Werehpai.

UNITEDNEWS

| united news | Door: Redactie