• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bijna geen concurrentie onder supermarkten in Suriname

| dagblad suriname | Door: Redactie

In Suriname ervaren supermarkten een gebrek aan concurrentie, vooral omdat veel van deze winkels in handen zijn van een groep handelaren.

Deze concentratie leidt tot een gebrek aan prijsconcurrentie en beperkte promoties voor consumenten, wat hun koopkracht beïnvloedt.

Hoewel het aantal supermarkten enorm is gegroeid, ervaren lokale winkeliers dat deze groei niet noodzakelijk leidt tot een hogere omzet, maar eerder tot een verspreiding van de bestaande klantenbasis. Dit fenomeen onderstreept de uitdagingen waarmee kleine buurtwinkels worden geconfronteerd in een omgeving zonder significante bevolkingsgroei.

Het ontbreken van levendige concurrentie belemmert niet alleen de mogelijkheid om gunstige deals voor consumenten te bieden, maar kan ook

de innovatie en verbetering van diensten in de supermarktsector remmen. Voor consumenten betekent dit dat ze mogelijk niet profiteren van lagere prijzen en betere productkeuzes die een gezonde concurrentie zou kunnen bieden.

De situatie benadrukt de noodzaak van een beleid dat zowel de concurrentie stimuleert als de diversiteit in eigendom van supermarkten bevordert, om een gezonder economisch klimaat te creëren.

Dit zou niet alleen de consument ten goede komen door betere prijzen en diensten, maar ook lokale ondernemers helpen om op gelijke voet te concurreren in de markt.

| dagblad suriname | Door: Redactie