• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Betalingsachterstand regering bij Gum Air loopt in de miljoenen

| keynews.sr | Door: Redactie

De betalingsachterstand van de regering bij de vliegmaatschappij Gum Air loopt in de miljoenen. De achterstand is ongeveer SRD 2 miljoen 900 duizend en USD 18.680. Dit werd donderdag meegedeeld door de leiding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op een persconferentie.

Het gaat hierbij om zes vluchten die uitgevoerd zijn in de maanden april, november, december 2023 en januari van dit jaar. Minister Henry Ori zei dat de achterstand heel groot is en er gelet moet worden op de centen. Gum Air wil voorlopig niet vliegen zolang de achterstand niet ingelopen wordt.

Hij bevestigde wel dat de verplichtingen vanuit zijn ministerie

al rond zijn en dat de betalingen op elk moment kunnen plaats vinden. Hij haalde verder ook aan dat door de enorme droogte van de afgelopen tijden er meer vluchten uitgevoerd moesten worden naar het binnenland. Dit had te maken met het ophalen van leerkrachten het vervoer van drinkwater. Dit heeft er toe geleid dat de kosten hoger zijn geworden.

Ori haalde verder aan dat vicepresident Ronnie Brunswijk ingegrepen heeft in deze kwestie en gesprekken gevoerd heeft met Blue Wings, zodat de leerkrachten vervoerd kunnen worden naar hun standplaatsen. “Maar nu speelt een ander issue. De leerkrachten willen niet vliegen met Blue Wings.”

Hij

meent dat leerkrachten wel met de vliegtuigen van Blue Wings zijn teruggekeerd, maar de mensen willen nu niet meer vliegen met Blue Wings. “Het is frappant, want er is niets aan de hand met Blue Wings. Het is een gecertificeerd bedrijf dat voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen. We moeten nu gaan kijken hoe we om zullen gaan met deze situatie. We zitten niet stil en we doen wat we kunnen doen, maar soms zijn er stagnaties die niet vanuit het ministerie komen.”

De minister haalde aan dat er verhalen rondgaan in de samenleving, omdat er in het verlen bepaalde dingen zijn gebeurd. “Maar ze hebben zich al hersteld en nu vliegen ze zelfs internationaal naar Columbia en Cuba. Dus ik weet niet waarom men bang is, want ze zijn veilig. Ze hebben een goede naam en er is geen enkele reden om niet te vliegen met deze maatschappij.”

| keynews.sr | Door: Redactie