• maandag 06 May 2024

Barcelona Klimt naar Tweede Plaats na Overwinning op Getafe

| dagblad suriname | Door: Redactie

FC Barcelona heeft hun positie in La Liga verstevigd door Getafe met 4-0 te verslaan, waarmee ze op de tweede plek in de ranglijst belandden. Onder leiding van Xavi Hernandez wist het team indruk te maken, met cruciale bijdragen van Joao Felix en Raphinha, die beide scoorden na hun terugkeer in het team. Met deze overwinning heeft Barcelona nu 57 punten uit 26 wedstrijden verzameld, net onder koploper Real Madrid die 62 punten heeft. Real Madrid, die zondag tegen Sevilla speelt, hoopt hun ongeslagen reeks voort te zetten.

Raphinha brak de impasse met een schot in de benedenhoek na twintig minuten,

terwijl Felix de voorsprong verdubbelde met een doelpunt in de 53e minuut. Ondanks dat een doelpunt van Robert Lewandowski werd afgekeurd wegens buitenspel, wist Frenkie de Jong het derde doelpunt te scoren met een schot van buiten het strafschopgebied, gevolgd door een vierde doelpunt van Fermin Lopez in de toegevoegde tijd.

Deze overwinning wordt gezien als een belangrijke morele boost voor Barcelona, die eerder een 1-1 gelijkspel tegen Napoli in de Champions League hadden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van een brandtragedie in Valencia.