• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ANALIST VOORSPELT DAT BITCOIN DIT JAAR NOG STIJGT TOT 150.000 DOLLAR

| united news | Door: Redactie

Bron: Businessam.be

Bitcoin is nog steeds op weg om tegen eind dit jaar een waarde van 150.000 dollar te bereiken.

Dat heeft Geoff Kendrick, hoofd research van digitale activa bij de bankengroep Standard Chartered, gezegd. Als die voorspelling klopt, moet de digitale munt dit jaar nog 127 procent stijgen.

Waarom is dit belangrijk?

In februari en maart 2024 klom de koers van de Bitcoin na een periode relatieve stabiliteit naar recordhoogtes. Op het hoogste punt bereikte de waarde van Bitcoin zelfs 73.000 dollar. Sindsdien is de cryptomunt wel enigszins afgekoeld en is de waarde opnieuw zo’n 11 procent gedaald. Ondanks die recente daling blijft Standard

Chartered optimistisch over Bitcoin. Dat zei analist Geoff Kendrick in gesprek met BNN Bloomberg. Hij herhaalde daar dat het prijsdoel van zijn bedrijf voor het einde van dit jaar 150.000 dollar blijft.

Verschillende redenen

Kendrick ziet meerdere redenen om te geloven dat Bitcoin de komende maanden opnieuw zal stijgen. Sinds de goedkeuring in januari hebben op de beurs verhandelde fondsen zo’n 12 miljard dollar binnengehaald, schat Kendrick. Momenteel zijn cryptohandelaren echter eerder voorzichtig. Reden daardoor zijn de spanningen in het Midden-Oosten. Later dit jaar zou dat kunnen omkeren.

Als de crypto-EFT-markt in de Verenigde Staten volwassen wordt, verwacht de analist de komende twee jaar

een instroom van 50 tot 100 miljard dollar.

Daarnaast is Bitcoin ook opnieuw bullish door de recente halvering. De halvering vermindert het bedrag dat aan bitcoin-mijnwerkers wordt beloond, waardoor de hoeveelheid nieuwe bitcoin die in omloop komt, wordt verminderd. In het verleden zorgde dat altijd voor een piek in de waarde van Bitcoin. De vorige drie halveringen zorgden telkens voor nieuwe recordhoogtes in de komende twaalf maanden.

Standard Chartered is al langer een van de meest optimistische voorspellers over Bitcoin. Het bedrijf voorspelt niet alleen dit jaar een stijging tot 150.000 dollar, voor 2025 verwacht de bankengroep zelfs een waarde van 250.000 dollar.

CRYPTO|UPDATE

GERELATEERD AAN: TOPANALIST WAARSCHUWT: BITCOIN ZAL DALEN & GOUD GAAT HARD STIJGEN

 

 

 

| united news | Door: Redactie