• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AARDGAS-PROJECT IN SURINAME EIND 2024 EEN FEIT

| united news | Door: Redactie

De initiatiefnemers van het eerste aardgasverwerkingsinfrastructuur hopen dat de LNG-installatie van 4 miljoen ton per jaar eind 2024 operationeel zal zijn, waardoor een andere mogelijkheid ontstaat om aan de wereldwijde vraag naar aardgas te voldoen. “Firebird LNG is nu volledig gefinancierd tot aan de definitieve investeringsbeslissing”, zegt Walter Teter, CEO van Firebird LNG LLC, en ontwikkelaar van de diepwaterhaven.

Teter zegt verder dat Firebird LNG het grootste deel van zijn productie zal verkopen onder langetermijncontracten. De geplande productie is 4 miljoen ton per jaar, maar er is ruimte voor uitbreiding als de vraag dat rechtvaardigt. 

De totale gasvoorraad in het bekken wordt

geraamd op 35 triljoen ft3, wat ruimschoots voldoet aan de behoeften van Firebird LNG. 
“Naast LNG kan de installatie ook worden geconfigureerd voor de productie van waterstof, in de eerste plaats om te voldoen aan de behoeften van de Europese markt voor energietransitie”, zegt Georte Wentz, CEO van MAD Energy. Europa heeft plannen om waterstof te gebruiken voor transport en als vervanger voor andere grondstoffen in de petrochemie. “We zien dit als het grootste energietransitieproject ter wereld van dit moment, dat Europa zal helpen om op termijn van fossiele brandstoffen over te stappen op schone waterstof”, zegt Wentz.

De productielocatie bevindt zich in Nickerie en dient als gasoplossing voor platforms in de territoriale wateren van zowel Suriname als Guyana. 
De vloeibaarmakingsinstallatie zal de grootste onshore industriële investering in Suriname zijn.

De diepwaterhaven zal een enorme impuls geven aan de economie van Suriname door het uitbreiden van handel, landbouw, industrie en toerisme, terwijl het de groeiende koolwaterstof producerende industrie bedient. “De haven zal deel uitmaken van een Speciale Economische Zone (SEZ) die is opgezet als een magneet om buitenlandse investeringen aan te trekken, waardoor de economische groei van Suriname en de integratie in de wereldmarkten verder zal worden versneld”, zegt Teter.

UNITEDNEWS
 

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie