• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aanleg weg Apoera naar Nickerie vordert

| dagblad suriname | Door: Redactie

Onlangs werd in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, het startsein gegeven voor de bouw van de brug over de Kaboerikikreek.

Belangrijke verbinding

De Kaboerikikreek vormt een belangrijke verbinding kreek voor de weg die aangelegd moet worden tussen Nickerie en Apoera, De bewoners die gebruik maakten van deze kreek voor de oversteek, is gevraagd om rekening te houden met het feit dat de bouw zeker vijf maanden zal duren.

Volgens informatie verkregen vanuit het Burger Informatiecentrum Kabalebo was er vanuit Southdrain, Nickerie, al een aanvang gemaakt met het openstoten van bos richting Wakai. De

looptijd van de bouw van de betonnen brug is geschat op 5 maanden en aannemingsbedrijf Sahenco is belast met de uitvoering.

Weg zal bijdragen aan ontwikkeling gebied

De districtscommissaris van het bestuursressort Kabalebo, Josta Lewis, is samen met de regering bezig om het gebied tot ontwikkeling te brengen. Tegenover de redactie van Dagblad Suriname heeft zij dit meerdere malen te kennen gegeven. Lewis is zich ervan bewust dat het niet makkelijk zou zijn, maar ze is er zeker van dat het gebied tot ontwikkeling gebracht zal worden. 

In Apoera en omstreken leeft men voornamelijk van landbouw en veeteelt. Landbouwers worden met de komst

van de nieuwe weg in de gelegenheid gesteld hun producten makkelijker naar Nickerie te brengen voor de verkoop.

Langgekoesterde wens

De plaatselijke bewoners, waarmee de redactie van Dagblad Suriname in contact staat, geven te kennen dat ze blij zijn om uiteindelijk de oversteek over land kunnen doen. De oversteek te water hebben ze jarenlang volgehouden. Het kopen van het nodige en het bezoeken van familieleden in Nickerie vice versa werd al die jaren via het water gedaan, behalve als de bewoners vanuit Paramaribo richting Sipaliwini gingen. 

| dagblad suriname | Door: Redactie