• donderdag 19 September 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

840.000 USD UITGETROKKEN VOOR MODERNISERING SEH

| united news | Door: Redactie

De regering heeft voor het upgraden en de renovatie van de Spoedeisende Hulp (SEH) bij het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een bedrag van 840.000 USD uitgetrokken. 

De SEH wordt praktisch gemaakt om de doorstroom van patiënten zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren. Dit bevestigd gezondheidsminister Amar Ramadhin. Het project vloeit voort uit het bezoek dat president Chandrikapersad Santokhi in februari die jaar bracht aan de SEH. Hij kreeg een rondleiding, en was niet te spreken over de gang van zaken. Er zijn direct plannen voor dit project aan hem gepresenteerd.

De totale waarde van dit project is geraamd op 840.000 USD. Precies

dat bedrag is goedgekeurd door de regering. Het wachten is op het ministerie van Financiën en Planning om de stukken te beoordelen. 

“Wij proberen over een aantal maanden het project op te leveren, zodat de impact op de maatschappij, die ook bij de SEH enorm veel uitdagingen ervaart, dat wij ook daar verbetering zien van het systeem”, zegt Ramadhin. Er zijn nog meer projecten voor het AZP op schema. De minister hoopt om na de oplevering van het project bij de SEH, meer informatie daarover te kunnen delen.

Vanuit de regering en het ministerie van Volksgezondheid, is het beleid, dat gezondheidzorg dergelijke

renovatie en upgrading ondergaat. In juni 2022 is het ‘Nationaalplan voor Vernieuwing van de Gezondheidszorg 2025’ goedgekeurd door de regering. Hierin zijn er 8 doelstellingen opgenomen. Door de regering is tevens goedgekeurd dat er een apart programmadirectie op het ministerie wordt ingesteld die zich gaat bezighouden met de implementatie van dit plan.

UNITEDNEWS
 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie