• zaterdag 21 September 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

5000 DUIZEND DOZEN SMOKKELSIGARETTEN UIT SURINAME ONDERSCHEPT

| united news | Door: Redactie

Een lading van 5000 dozen sigaretten is onderschept in de havenstad Terra Caida. Ook in dit geval zou de schooner afkomstig zijn uit Suriname.
In totaal zijn er zes personen aangehouden tijdens de grootscheepse operatie. De bende zou geruime tijd bezig zijn het smokkelen van sigaretten. Het vergde een gezamenlijke operatie van verschillende veiligheidsdiensten in Brazilië om de bende in de kraag te kraag te kunnen vergen.

Volgens politiechef Paulo Cristiano startte de civiele politie na een aanhouding, ongeveer drie maanden geleden, een onderzoek om de oorsprong van een partij smokkelwaar te achterhalen. “Woensdagavond kregen we informatie dat een zending Terra Caída

Village zou binnenkomen”, legde hij uit. Geconfronteerd met deze informatie gingen de teams aan de slag en stuitten inderdaad om een schooner met smokkelwaar. 

De boot was aangemeerd aan de westkust van Brazilië, wat betekent dat de boot voorbij Frans-Guyana is gevaren en de Braziliaanse steden langs de kust waar er vaker smokkelsigaretten zijn geconfisqueerd. 

De controle is aangescherpt bij de traditionele aanmeerplekken. De schepen varen nu verder naar het zuiden in de hoop om de grenswachters te omzeilen.

UNITEDNEWS
 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie