• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

4,7 miljoen euro voor veerverbinding over de Marowijnerivier

| suriname herald | Door: Redactie

Vóór het einde van 2023 moet de nieuwe veerverbinding over de Marowijnerivier een feit zijn. Er wordt nu gewerkt aan de rehabilitatie van de oude veerverbinding. De nieuwe veerverbinding zal Suriname en Frans-Guyana 4,7 miljoen euro kosten. De ondertekening van de nieuwe afspraken vond gisteren plaats in Jacana Amazon Wellness Resort. 

De nieuwe veerboot moet ruim 200 passagiers, acht 20 foot containers en 20 voertuigen kunnen verplaatsen. Volgens Sophie Charles, president la Communauté de communes de l’ouest guyanais (CCOG), zal deze nieuwe veerverbinding de handel tussen beide landen niet alleen verbreden, maar ook versterken. Het moet een doorstroom zijn producten van Frans-Guyana

en Suriname. 

Volgens Leo Brunswijk, president-commissaris van N.V. Havenbeheer, zullen de kleine boothouders niet in gevaar komen met de nieuwe veerverbinding. Zij zullen verzekerd zijn van hun inkomen. 

Er moet volgens de president-commissaris vanaf nu gewerkt worden aan de accommodatie van de productiesector in het gebied. N.V. Havenbeheer moet werken aan het verbreden van zijn werkcapaciteit. 

Volgens Havenbeheer-directeur Andreas Talea, zal er met financiële ondersteuning van de Franse overheid gewerkt worden aan de nieuwe aanmeerfaciliteiten van de veerboot. Er zijn gisteren nadere afspraken gemaakt met betrekking tot de werkzaamheden. Vóór eind van het jaar 2023 moet het een feit zijn, dat beide gemeenschappen gebruik kunnen maken van deze veerboot.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie