• vrijdag 03 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

30 STUDENTEN STARTEN OP NATIN MET OIL & GAS KOPPROGRAMMA

| dagblad de west | Door: Redactie

Staatsolie maakte vorige week bekend, dat de eerste groep van 30 studenten de ceremoniële lancering van een 18 maanden durende technische opleiding heeft bijgewoond. Het ‘Oil & Gas Kopprogramma’ van het Instituut voor Natuurwetenschappen (NATIN) wordt aangeboden door een samenwerking tussen Staatsolie, het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), NATIN, het Surinaamse bedrijfsleven en de actieve internationale oliemaatschappijen (IOC’s) in Suriname.

Volgens een persbericht van Staatsolie, benadrukten de Chief Executive Officer, Annand Jagesar, en president Chandrikapersad Santokhi, beiden het belang van training om de voordelen te helpen maximaliseren die burgers kunnen ontvangen van de offshore olie- en gasindustrie.

Deze week starten

de lessen met de groep bestaande uit NATIN-afgestudeerden in werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procestechniek.

De cursus richt zich op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die nodig zijn om te werken in de olie- en gasindustrie en aanverwante sectoren. Het ‘Olie & Gas Kopprogramma’ duurt anderhalf jaar en is opgedeeld in drie fasen van zes maanden. De laatste fase is een stage. Staatsolie en haar partners leiden de vorming van een olie- en gasstroom bij NATIN. Staatsolie en de IOC’s hebben ook gezorgd voor de apparatuur voor de praktijklessen.

Het is de bedoeling dat het programma na ongeveer drie jaar wordt geïntegreerd in het reguliere vierjarige NATIN-programma. Het upgradeproject zal de infrastructuur en de organisatie verder opwaarderen, zodat deze meer is toegespitst op de behoeften van het bedrijfsleven. Uiteindelijk zal NATIN zich moeten ontwikkelen tot een middelbaar beroepsonderwijsinstituut van wereldklasse in Suriname en de regio, aldus Staatsolie.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende olie-ontdekkingen gedaan voor de kust van Suriname, de meeste geconcentreerd in Blok 58 aan de westelijke grens. TotalEnergies, de exploitant, overweegt de eerste ontwikkeling.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie