• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Zoon van Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

| snc.com | Door: Redactie

De politie in Dubai heeft eind juli de oudste zoon van Ridouan Taghi opgepakt. Dat blijkt uit berichtgeving van Het Parool en De Telegraaf. Volgens het Openbaar Ministerie speelt Faissal Taghi een belangrijke rol in de criminele organisatie van zijn vader.

Bron: NU.nl

Nederland had de politie in Dubai verzocht om de zoon van de topcrimineel te arresteren. Er gingen al langere tijd verhalen rond over de aanhouding, maar de Nederlandse overheid bevestigde die nooit officieel.

Volgens het OM probeerde Faissal Taghi in contact te komen met zijn vader, toen die in 2019 werd opgepakt in Dubai. Hij zou samen met andere familieleden Taghi's toenmalige advocaat

Inez Weski onder druk hebben gezet om berichten door te geven.

Faissal Taghi, die in Dubai zou studeren, ontkent de beschuldigingen. Het OM laat weten de berichtgeving niet te kunnen bevestigen.

In juli keurde de Eerste Kamer een verdrag met de Verenigde Arabische Emiraten goed, dat het makkelijker moest maken om criminelen uit te leveren. Niet lang daarna werd Faissal Taghi aangehouden.

Een rechter in Dubai bepaalde eerder dat Faissal Taghi niet mocht worden uitgeleverd aan Nederland. Volgens de rechter waren de verdenkingen niet ernstig genoeg. Tegen die beslissing werd hoger beroep aangetekend, zeggen ingewijden tegen Het Parool.

 


Abonneer op ons youtube
kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie