• donderdag 13 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wijkkantoren Sociale Zaken gesloten vanwege achterstallige betalingen

| suriname herald | Door: Redactie

Een aantal wijkkantoren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is gesloten vanwege achterstallige betalingen. Ook zijn bij sommige wijkkantoren de medewerkers uit de gebouwen gezet. De voorzitter van de Bond van Ambtenaren bij Sociale Zaken (BASZ), Mayra Finsy, zegt aan Suriname Herald dat een aantal wijkkantoren nu ondergebracht is in het wijkkantoor aan de Henck Arronstraat.

“Sociale Zaken en Volkshuisvesting betaalt geen huur. De medewerkers worden uit de gebouwen gezet door de eigenaren van de panden. Dat is geen goede zaak,” geeft de bondsvoorzitter aan.

Finsy vindt het ook moeilijk en lastig voor de cliënten om uit hun ressorten

te gaan. Ook bij het wijkkantoor van Munder had de eigenaar het gebouw gesloten omdat Sozavo niet had betaald. De medewerkers van Blauwgrond moesten ook uit het gebouw.

“Ik had allang voorgesteld aan de minister van Sozavo om eigen gebouwen op te zetten, maar dat gebeurt niet. Ook bij Charlesburg had de eigenaar het pand gesloten omdat er niet was betaald. De minister had gesproken met de eigenaar van het pand in Charlesburg. De medewerkers mochten toen terug in het gebouw, maar dit is geen manier om met de medewerkers om te gaan,” merkt Finsy op.

“We zijn daarom in actie en

we werken voorlopig van 07.00 uur tot 10.00 uur. We werken al langer dan een maand op deze manier. De mensen van Blauwgrond moeten in een nieuw gebouw. Ze kunnen niet terug. Het gebouw was ook slecht en bouwvallig en de eigenaar heeft zijn gebouw teruggevorderd en zal het voor iets anders gebruiken,” deelt de bondsvoorzitter mee.

Finsy laat weten dat ze nu op zoek zijn naar een ander pand voor het wijkkantoor van Blauwgrond. Er is een ander pand in zicht, maar het gebouw is niet goed. Het is niet voorzien van airconditioning en het nu is erg warm. Het is een gebouw van het RK Bisdom, maar de huur was ook aan de hoge kant, zegt Finsy. “Van mijn kant wil ik niet dat de mensen in dat gebouw terechtkomen. Het is erg slecht en gevaarlijk,” vindt Finsy.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie