• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Weekverwachting: voor velen ideaal zomerweer

| snc.com | Door: Rico Schröder

Na een lokaal tropische zondag is het komende week minder warm. Voor velen is het juist ideaal zomerweer, want de temperatuur is aangenaam met waarden tussen 19 en 23 graden. Het is dan ook prima weer voor een wandeling, fietstocht of om lekker in de tuin bezig te zijn. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar met name de eerste dagen valt er ook wat regen of komt het tot enkele buien.

De warme lucht wordt maandag weer verdreven. In eerste instantie loopt de temperatuur nog op naar 23 graden in het westen en 28 in het oosten. Door een

toenemende westenwind stroomt geleidelijk minder warme lucht over het land uit en aan het eind van de middag is het 20 tot lokaal 24 graden. In de ochtend valt in het westen wat regen, in de middag komt het in het oosten tot buien, lokaal met een klap onweer.

De details voor het weer lees je dagelijks in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Ideaal doe-weer

Dinsdag en woensdag is het ideaal zomerweer met een mix van zon en wolken. Dinsdag valt tijdelijk wat lichte regen, maar voor de rest is het veelal droog. De wind waait uit het noordwesten en voert minder warme lucht aan waarin de temperatuur oploopt naar 19 graden in het noordwesten en 23 in het zuidoosten. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijk waarden.

Het is dan ook prima weer om lekker bezig te zijn of voor een wandeling of fietstocht. Het wandelcijfer is komende week een 10. Het fietscijfer is veelal een 8. Ook voor hardlopen, tennissen of golfen is het weercijfer vaak een 9 en soms een 10. Check hier jouw activiteitencijfer.

Geleidelijk warmer

In de tweede helft van de week blijft het droog en schijnt geregeld de zon. De wind draait wat meer naar het noorden tot noordoosten en daarmee wordt weer wat warmere lucht aangevoerd. Donderdag stijgt het kwik naar 20 tot 25 graden, vanaf vrijdag is het veelal 23 tot 27 graden.

BRON weeronline | Rico Schröder 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Rico Schröder