• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vrienden Groep Himmat heeft het weer geklaard

| | Door: Redactie

(VG) Himmat is voldaan teruggekeerd naar Nederland na de 26 ste keer een  container met hulpgoederen te hebben gedistribueerd in stad en district. Ongeveer 200 sociaal zwakkeren, personen met een beperking, instellingen en (sport) organisaties zijn ondersteund geworden met rolstoelen, rollators, loopkrukken, pampers, voetballen, sporttenues, schoolboeken en kinderspelletjes.

Op vrijdag 3 maart gingen de Himmat sportvrienden aan de slag met het uitladen ondersteund door lokale en Nederlandse vrienden in de loods van Matesa n.v.

Op zaterdag 4 maart begon de afgifte aan de geregistreerden en zijn op zondag 5 maart tijdens de Phagwa Milan te Lalla Rookh, ook seniore burgers uit 4

tehuizen bedacht naast lekker eten, vertier en muziek. Ricardo Bhola de DC van Paramaribo die bij het inladen op 4 februari te Rotterdam aanwezig was bleef stilstaan bij het onbaatzuchtig werk van de Himmat vrienden.

Dit werd ondersteund door het DNA lid Mangre en de ministers van Defensie Mathoera en Kuldipsingh van Economische zaken, die dank uitbrachten namens de samenleving. Naast het sociaal werk hebben de heren Holi gevierd in een open pickup, vriendschappelijke voetbalwedstrijden gespeeld tegen Randjiet boys, te Meerzorg en Leiding 9a.

Nickerie is aangedaan waarbij stg. Sari een expose gaf van hun sociaal werk alsook een rondleiding gegeven op

het bouwcomplex van de in aanbouw zijnde ouderenzorgcentrum te Wingroep waar ziekenhuisbedden, rolstoelen en rollators zijn overhandigd.

Aan kinderhuis Gaytrie zijn voetballen, speelgoed en leesboeken gedoneerd en is er ook een bezoek gebracht aan het L. Mungra streekziekenhuis Nickerie alwaar dr. Chander Mahabier en directeur Shaista Abdul de heren een rondleiding gaven. Trots was te zien hoe o.a. de gedoneerde ziekenhuisbedden nuttig werden gebruikt ten behoeve van de zieke mens.

Himat

Het Nickerie bezoek werd afgesloten met een leuke overnachting te Mom’s ressort aan de Maratakka rivier. Himmat dankt alle vrienden en donateurs in Nederland en Suriname, Vertraco shipping, de belastingsdienst, Matesa, Elto en OHM voor het succes van de 26 ste goede doelen container.

 
(OHM)
info@ohm.sr
07557799/465151


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| | Door: Redactie