• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp Brunswijk: “Rabin Parmessar probeert het volk te misleiden”

| suriname herald | Door: Redactie

Rabin Parmessar, de fractieleider van de NDP, probeert het volk te misleiden door te beweren dat de regering geen prioriteit geeft aan het waterprobleem. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk weerlegt dit standpunt. De vp bracht dit naar voren vóór aanvang van de Raad van Ministers (RvM), als reactie op een uitspraak van de NDP-fractieleider tijdens de vergadering van De Nationale Assemblee (DNA).

Gedurende een periode van 10 jaar was de NDP aan de macht; het zou nu passend zijn als zij aantoonden welk plan zij hadden om het waterprobleem aan te pakken. Volgens Brunswijk is het duidelijk dat de NDP nooit in

staat was het waterprobleem op te lossen. 

Hij herinnert zich een tijd waarin waterleveringen selectief werden gedaan voor bewoners langs de Afobakaweg: als je geen NDP-vlag had, kreeg je geen water, en als je watertank niet paars was, werd er geen water geleverd.

Brunswijk merkt op dat je, als je zelf naar Atjoni rijdt, nog steeds paarse durotanks kunt zien staan. Dit was geen beleid dat voor iedereen gold, maar het werd specifiek uitgevoerd door de NDP als partijbeleid. Volgens Brunswijk was het zo dat alleen leden van de partij toegang hadden tot water. De regering-Santokhi streeft naar eenheid en eerlijkheid. Iedereen, ongeacht hun afkomst, hoort toegang te hebben tot schoon drinkwater.

Hij benadrukte dat er nog steeds schulden worden afbetaald die door de vorige regering zijn achtergelaten. “Dat is de last waarmee ze ons hebben opgezadeld. Er worden nog steeds facturen verzonden naar het Kabinet van de Vicepresident van de vorige regering,” verklaarde de vicepresident.

Brunswijk beweert dat het gaat om miljoenen die verschuldigd zijn voor waterleveringen, waarvoor de ondernemer nooit is betaald. Hij stelt dat er geen adequaat betalingsbeleid was onder de regering van Bouterse, en bedrijven en individuen hebben nooit hun geld ontvangen. Volgens hem is het noodzakelijk om al deze problemen aan te pakken, terwijl sommige mensen in het parlement zich bezighouden met politiek spel.

Volgens Parmessar’s uitspraken in het parlement werd gesteld dat de regering niet voldoende aandacht besteedt aan de dringende kwesties die spelen. Brunswijk weerlegt deze bewering. Het is volgens hem onjuist dat de regering geen aandacht heeft voor deze problemen. Wat de NDP in het parlement doet, is puur bedoeld om onrust te zaaien, stelt de vp.

Hij benadrukt dat het probleem in Henar na iets meer dan drie jaar is opgelost. Momenteel wordt er in Paradise aan gewerkt en daarna zullen de werkzaamheden worden uitgebreid naar het binnenland. Brunswijk wijst erop dat de NDP niet begrijpt welke kosten gemoeid zijn met het in stand houden van het land. Hij benadrukt dat ze bij aantreden een lege staatskas aantroffen.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie