• maandag 27 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp Brunswijk belooft zaak EBS in RvM te bespreken

| starnieuws | Door: Redactie

Vicepresident Ronnie Brunswijk belooft dat hij de motie van de OWOS, de bond bij EBS, zal behandelen in de Raad van Ministers. Ook de directie wordt gehoord. (Beeld: RTV)

 

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de bondsleden bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) beloofd dat de Raad van Ministers (RvM) zich zal buigen over de motie die werd voorgelezen vandaag bij zijn kabinet. Hij kreeg een exemplaar van de motie overhandigd. Brunswijk zei dat hij de motie zal bespreken in de ministerraad en daarna ook met de president. De directie van EBS zal worden opgeroepen om deze kwestie te bespreken.

 

Aangevoerd werd

door de vp dat "wij allemaal Surinamers zijn en als er een probleem is moet dat worden opgelost door hoor en wederhoor te plegen". De leden van de OWOS willen dat het ontslag van bondsvoorzitter Marciano Hellings terstond wordt teruggedraaid. Brunswijk heeft aangegeven dat nagegaan zal worden of het ontslag rechtvaardig is. Hij zal niet zonder meer achter het besluit van de directie staan. De regering zal deze kwestie bekijken door partijen te horen.

 

De rechter heeft de bond veroordeeld om het werk te hervatten. De staking is formeel beëindigd tijdens een ledenvergadering, maar er wordt niet gewerkt. De leden zijn

getogen naar het Kabinet van de Vicepresident om de motie te overhandigen aan de vp.

 

Brunswijk heeft tegenover journalisten aangegeven dat hij zich niet laat beïnvloeden door dat de algemeen directeur van EBS zijn jongere broer Leo is. Het gaat om een kwestie die "zonder aanzien des persoons" zal worden bekeken. Er zal teruggekoppeld worden met de bond. De leden hebben aangegeven weer aan de slag te zullen gaan als het ontslag wordt teruggedraaid.

| starnieuws | Door: Redactie