• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voortvluchtige ‘Bordo’ aangehouden in Brazilië

| waterkant | Door: Redactie

 

De voortvluchtige Joel ‘Bordo’ Martinus ook bekend als ‘A Jeugd’ en ’Money Hond’ is vanochtend aangehouden in Brazilië. Hij is aangehouden door de federale politie in São Paulo. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Suriname bevestigt tegenover Waterkant.Net de aanhouding van Martinus in het buurland.

Bordo werd in Suriname en internationaal gezocht door de politie. Hij staat op de lijst van gezochte personen van Interpol.

 

Hij wordt volgens het Korps Politie Suriname ervan verdacht zich samen met Clifton Jongaman alias Keppie schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/ medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/ medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en

overtreding Wet Money Laundering. Jongaman heeft zich inmiddels aangemeld en is hangende het onderzoek ingesloten.

De opsporing van Bordo werd in november 2022 gelanceerd omdat er een doorbraak zou zijn in een ‘cold case’ zaak uit 2020, waarbij een begraven drugsvliegtuigje was gevonden en een man zou zijn vermoord. Bordo zou zijn getipt en kon vluchten voordat hij kon worden aangehouden door de Surinaamse justitiële autoriteiten.

Een gemengde eenheid van het Korps Politie Suriname, de inlichtingendienst en het Korps Speciale Troepen deed op donderdag 17 november een inval in de woning van Bordo, maar hij was nergens te bekennen. Tot de dag van vandaag is hij niet

gevonden.

Martinus heeft pas op 15 december 2022 weer iets van zich laten horen. In een videoboodschap die door een vertrouweling van hem is gedeeld, is Bordo ingegaan op zijn opsporing.

“Ik laat het aan God over”, aldus Money Hond die heeft laten weten dat hij zich niet heeft aangemeld bij het politiebureau toen dat aan hem gevraagd werd, omdat hij bang was neergeschoten te worden.

Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk liet tijdens een partijvergadering in februari 2023 te Latour weten dat Bordo binnenkort zal komen. “A tori e seti”, meende Brunswijk. Tot en met vandaag is Martinus nog ondergedoken.

Korpschef Bryan Isaacs liet onlangs nog weten dat samen met internationale organisaties gewerkt wordt aan de aanhouding van Bordo.

 

| waterkant | Door: Redactie