• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vertrek NPS heeft coalitie niet geschaad

| suriname herald | Door: Redactie

Het vertrek van de Nationale Partij Suriname (NPS) uit de regering heeft de coalitie niet geschaad. Dit zegt VHP-assembleelid Mahinder Jogi aan presentatrice Joyce Abdoellakhan in het programma De Tafel op Rasonic TV. Als de NPS niet langer bereid was de crisis te helpen oplossen kan de partij niet gedwongen worden om in de regering te blijven. Uit zijn waarneming was de partij alleen op posities uit. Ondanks dat er daarover veelvuldig van gedachten werd gewisseld.

Jogi gaf aan dat er over de ontevredenheid gesproken is maar dat uiteindelijk de NPS volhardde in haar standpunt. Voor Jogi was het op dat moment een kwestie

van take it or leave it. De politicus weet uit zekerheid dat het de VHP en de coalitie niet heeft geschaad. Hij merkte op, dat mensen misschien denken dat door oppositie te voeren het gemakkelijk is om zetels te behalen. Hij vindt dat partijen niet bang moeten zijn om regeringsverantwoordelijkheid te dragen. 

Bij de formatie van de regering zou ABOP-leider Ronnie Brunswijk hebben gezegd dat het coalitieteam zonder de NPS gevormd zou worden. Echter heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi er toen een stokje voor gestoken, meent Jogi.

De president zou hebben gesteld dat er een lange historie van samenwerking tussen partijen is en

dat hij de NPS wel erbij wilde. Echter moest de partij wel begrijpen, dat die maar 3 zetels heeft en geen 20. Jogi doelde op de krachtsverhouding tussen zijn partij en de partij van Gregory Rusland. 

Jogi liet zijn licht verder schijnen op de recente politieke ontwikkelingen in het land. Zo is de focus op het zoeken naar een duurzame oplossing voor vraagstukken. Sommigen zijn vanaf dag 1 bezig met campagne voeren terwijl de politicus van mening is, dat er grote problemen in het land zijn die aangepakt dienen te worden. 

De VHP-topper bracht naar voren, dat zijn organisatie in de maand mei de verkiezingscampagne gaat lanceren in De Olifant. Hij verwacht nu al een opkomst van rond de 30.000 tot 40.000 aanwezigen. Vanaf dat moment zal de partij zich inzetten om het volk te overtuigen haar wederom regeermacht te geven. 

Jogi snapt dat er veel kritiek geleverd wordt op president Santokhi omdat iedereen focust op wat de VHP aan het doen is. “Heeft u mensen horen zeggen wat doet de vicepresident of wat doet meneer Somohardjo?”, vroeg Jogi zich af. Iedereen kijkt naar de VHP omdat het een partij is met een historische waarde en een roemrijk verleden, stelt hij. 

Als de regering een cijfer moet krijgen is het moeilijk om dat cijfer vast te stellen. Wel vindt de politicus dat de partij een voldoende verdient. Er is herstel gebracht in de samenleving. Internationale financiële instituten hebben hun vertrouwen in de regering uitgesproken en de koers is zich ergens aan het stabiliseren, somt Jogi enkele wapenfeiten op. 

Hij is het eens dat de prijzen in de winkels aan de hoge kant zijn. Ook is hij kritisch op het foodbasketproject omdat het totaal niet werkt. Ook is hij van mening, dat de sociale steun beter moet. Aan deze zaken moet er ook aandacht geschonken worden, aldus de VHP’er.

| suriname herald | Door: Redactie