• donderdag 28 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VEERBOOT LA GABRIELLE TUSSEN SURINAME EN FRANS-GUYANA ZAL EEN MAAND LANG NIET VAREN

| united news | Door: Redactie

Foto: De veerboot La Gabrielle.

De veerboot La Gabrielle, die dienst doet tussen Suriname en Frans-Guyana, zal van 28 september tot 30 oktober voor een periode van een maand uit de roulatie worden genomen voor gepland onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

De veerboot zal naar verwachting op 31 oktober weer in bedrijf zijn, na voltooiing van deze noodzakelijke werkzaamheden. Deze halfjaarlijkse onderhouds- en reparatieperiode is cruciaal om ervoor te zorgen dat de veerboot in goede staat blijft en veilig passagiers en vracht kan blijven vervoeren tussen Suriname en Frans-Guyana.

De veerdienst tussen de twee landen heeft echter al geruime tijd te maken met inefficiëntie, waarvan het grootste

deel wordt toegeschreven aan problemen aan de Surinaamse zijde.

Een belangrijke verandering vond plaats in mei 2022, toen de prefectuur bij decreet bepaalde dat de veerboot La Gabrielle maximaal drie voertuigen mag vervoeren, in tegenstelling tot de eerder toegestane acht voertuigen.

Een ander belangrijk punt van zorg was het Albina-ponton, dat al geruime tijd aan het verslechteren was. In juni leidde waterinfiltratie tot een technische stopzetting van de veerboot gedurende bijna vijf dagen.

Om deze problemen aan te pakken, zijn in juni bouwwerkzaamheden gestart voor een nieuwe terminal in Albina. De nieuwe terminal zal plaats bieden aan de Malani, een nieuwe veerboot die in staat is om twintig auto’s te vervoeren. Deze nieuwe veerboot wordt naar verwachting in december 2023 in gebruik genomen en zal naar verwachting bijdragen aan een verbeterde veerdienst tussen de twee landen.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie