• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Van Samson: “De huidige regering toont meer durf dan de vorige”

| suriname herald | Door: Redactie

De huidige regering toont meer durf dan de vorige. Een voorbeeld is het afschaffen van de subsidie op de energieprijzen. Geen enkel kabinet heeft deze durf ooit aan de dag gelegd. Iedereen is het ermee eens dat de afbouw noodzakelijk is, maar belangrijk daarbij is dat de burgers niet de klappen van de zweep gaan voelen. Dit stelt VHP-parlementariër Cedric van Samson.

Van Samson is kritisch naar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting toe om alle data in orde te hebben. Hij zegt in gesprek met TBN Prime Alert dat het de bedoeling is dat degenen die daadwerkelijk steun van de overheid

moeten krijgen die ook gaan krijgen. Dat er kritiek is dat de prijzen in de winkels ook omhoog zullen gaan, begrijpt Van Samson. Echter merkt hij op, dat indien een product SRD 10 kost, met de verhoging van de energietarieven dit onmogelijk het dubbele kan kosten. 

Ook het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) moet op dit stuk beter zijn werk doen, vindt de volksvertegenwoordiger. Men moet beter communiceren met het volk zodat men precies weet wat men moet betalen voor vooral de basisgoederen. 

Het assembleelid vindt dat er duidelijk beleid moet bestaan op dit stuk. Als blijkt dat

er prijzen zijn vastgesteld en de handel zich niet daaraan houdt, er sancties moeten volgen, vindt hij. 

Van Samson gaf aan, dat president Chan Santokhi maatregelen heeft getroffen om de economie weer stabiel te maken. Nu is het tijd om terug te geven omdat die mogelijkheid er nu is. Die vastberadenheid die de vorige regering niet had om het herstelprogramma uit te voeren ondanks de 26 zetels van de NDP, heeft dit kabinet wel gedemonstreerd, meent het assembleelid. 

De regering heeft de maatregelen uitgevoerd omdat die goed zijn voor de toekomst, vindt de parlementariër. Hij wilde weten of het volk weer door een zure appel heen moet bijten door amateurs aan het werk te zetten of dat deze regering de ruimte krijgt de economie verder gezond te maken.

| suriname herald | Door: Redactie