• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vakbond EBS overwint: ontslag voorzitter Hellings ingetrokken

| ABCSuriname | Door: Redactie

Het ontslag en op non-actief stelling van Marciano Hellings bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is onmiddelijk teruggedraaid. Hij is in ere hersteld en de rust bij dit bedrijf is teruggekeerd. Dat gebeurde na bemiddeling van waarnemend-president Ronnie Brunswijk en dagenlange acties van het personeel.

Er is al enige tijd onrust bij het bedrijf. Los van het ontslag van bondsvoorzitter Hellings, werd ook over het loon onderhandeld. Zowel Hellings als CEO van de EBS, Leo Brunswijk hebben hun verontschuldigingen aan elkaar aangeboden. Er is vrede gesloten.

Hellings werd ontslagen omdat hij een foto deelde op social media van voertuigen waarin de

directie rijdt. Hij maakte duidelijk dat het verlieslatend bedrijf het zich kan permitteren om peperdure Prado’s aan te schaffen voor de directie. Dit ervaarde directeur Brunswijk als een belediging en ging over tot het ontslag van Hellings. De Arbeidsinspectie had bezwaar tegen het ontslag, maar de directie weigerde dit terug te draaien. Het ontslag veranderde in non-actief. Het personeel bleef echter in actie en dat leidde gisteren bijna tot een escalatie met de politie.

Vanmorgen ging het personeel naar het kabinet van de vice-president. Ook Leo Brunswijk moest zich aanmelden. Na een gesprek met de waarnemend president, is een akkoord bereikt.

De waarnemend president sprak daarvoor ook de menigte toe en beloofde een oplossing te brengen.

| ABCSuriname | Door: Redactie