• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'US$ 3 miljoen schulden vanwege ARMULOV-regeling'

| sun.sr | Door: Redactie

Er is mogelijk een schuld die opgelopen is tot US$ 3 miljoen vanwege de ARMULOV-regeling van de overheid. Afbouwregeling Medische Voorzieningen Lokale Opbouw Voorzieningen (ARMULOV) is een regeling die de Surinaamse overheid heeft getroffen voor patiënten die niet in ons land behandeld kunnen worden. Zo een patiënt wordt dan op basis van deze regeling op staatskosten naar het buitenland gezonden. Colombia is het land waar de meeste ARMULOV-patiënten gestuurd worden. DNA-lid Barkat Mohab-Ali van de VHP haalde dit probleem vandaag aan in De Nationale Assemblée (DNA). 

Volgens Mohab-Ali zijn de schulden opgebouwd bij twee ziekenhuizen in Colombia. “Die dreigen nu de staat

Suriname voor het gerecht te slepen”, zei hij. De parlementariër uit Wanica heeft ook de informatie dat het gasthuis dat door Suriname meestal gehuurd werd om patiënten en begeleiders te laten inwonen, nu verkocht wordt. “Er zijn momenteel een moeder en kind in Colombia, die uit het huis moeten”, zei Mohab-Ali. Hij vroeg de regering om opheldering in deze kwestie. 

De ARMULOV-regeling is door de jaren heen een succesformule gebleken, vooral als het gaat om kinderen die voor behandeling naar Colombia moesten. Vooral kinderen die aan kanker leden, zijn met succes behandeld in Colombia.


Abonneer op ons youtube kanaal.

/> Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'

| sun.sr | Door: Redactie