• zaterdag 23 November 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
UPDATED: World’s largest oil reserves by country

UPDATED: World’s largest oil reserves by country

| oilnow.gy | Door: Redactie

Bewezen oliereserves zijn die waarvan een redelijke zekerheid bestaat dat ze onder bestaande economische omstandigheden met bestaande technologie kunnen worden teruggewonnen.

Deze lijst vertegenwoordigt 's werelds grootste bewezen oliereserves per land;

11. Verenigde Staten – 36,52 miljard vaten

De Amerikaanse oliereserves zijn de afgelopen jaren naar nieuwe hoogten gestegen als gevolg van het toegenomen gebruik van onconventionele boormethoden die de winning van meer schalieolie en gas mogelijk maken dan voorheen mogelijk was. Als gevolg van deze, met name fracking en horizontale boringen, overtroffen de Amerikaanse reserves in 2012 voor het eerst sinds 1975 36 miljard vaten. Toch zijn de bewezen Amerikaanse oliereserves slechts

een fractie van de reserves van de wereldleiders op het gebied van aardolie, zoals Venezuela, Saoedi-Arabië. Arabië en Canada.

10. Nigeria – 37,07 miljard vaten

Hoewel Libië meer reserves heeft, waren er 37,2 miljard vaten aan bewezen oliereserves in Nigeria, waarmee het land werd gerangschikt als de grootste olieproducent in Afrika en de 10e grootste ter wereld. Bij de huidige tarieven zou dit 45 jaar aanbod zijn als er geen nieuwe olie zou worden gevonden. Vandalisme in pijpleidingen, ontvoeringen en militante overname van olie-installaties hebben de productie verminderd. De olie-industrie is goed voor ongeveer 14% van de Nigeriaanse economie.

09. Libië – 48,36
miljard vaten

Libië heeft de grootste oliereserves in Afrika en de tiende wereldwijd. Het heeft het potentieel om een ​​grotere voorraad fossiele brandstof te hebben dan we momenteel kennen, omdat het grotendeels onontgonnen blijft als gevolg van sancties in het verleden tegen buitenlandse oliemaatschappijen. Libische olie was in 2012 goed voor 98% van de overheidsinkomsten, maar door de recente politieke instabiliteit is de macht van Libië als olieproducent aanzienlijk belemmerd. Uiteindelijk wordt verwacht dat onbenutte oliereserves meer economische investeringen zullen stimuleren naarmate de politieke situatie stabiliseert.

08. Verenigde Arabische Emiraten – 97,8 miljard vaten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) halen het grootste deel van hun olie uit het Zakum-veld, dat naar schatting 66 miljard vaten heeft, waardoor het het op twee na grootste olieveld in de regio is, na alleen Ghawar Field (Saoedi-Arabië) en Burgan Field (Koeweit. Ongeveer 40 procent van het BBP van het land is gebaseerd op de olie- en gasproductie en sinds de ontdekking daar in 1958 heeft de VAE het mogelijk gemaakt om een ​​moderne staat te worden met een hoge levensstandaard.

07. Rusland – 103,2 miljard vaten

Rusland is een land vol natuurlijke hulpbronnen voor energiegebruik, met name de enorme oliereserves van het land onder de uitgestrekte Siberische vlaktes. De Russische olieproductie daalde aanzienlijk na de ineenstorting van de voormalige Sovjet-Unie, maar het land heeft de productie de afgelopen jaren opgewaardeerd. Het land kan in de toekomst zijn olie- en gasreserves verder vergroten naarmate de exploratie onder zijn bezit van arctische wateren en ijs voortduurt.

06. Koeweit – 104 miljard vaten

Om zo'n klein land te zijn in termen van landoppervlak, bezit Koeweit meer dan een redelijk deel van de aardoliereserves van de wereld. Meer dan 5 bbl aan reserves liggen in de Saoedi-Koeweitse neutrale zone die Koeweit deelt met Saoedi-Arabië, terwijl meer dan 70 miljard vaten Koeweitse olie zich in het Burgan-veld bevinden, het op een na grootste olieveld ter wereld.

05. Irak - 144,2 miljard vaten

Ondanks de wankele politieke situaties in zijn recente geschiedenis, beschikt het land van Irak over enkele van 's werelds grootste bewezen reserves van ruwe aardolie. Als gevolg van de burgerlijke onrust en militaire bezettingen die de afgelopen decennia het nationale toneel hebben gekenmerkt, was het in feite niet mogelijk om een ​​zinvolle verkenning van de Iraakse oliereserves uit te voeren. Als gevolg hiervan zijn zelfs de gegevens die worden gebruikt om de rangschikking van de wereldwijde oliereserves van Irak te bepalen, minstens drie decennia oud en gebaseerd op 2D-seismische onderzoeken. Desalniettemin heeft een periode van relatieve rust in de afgelopen jaren meer hoop gegeven voor de ontwikkeling van de olie-infrastructuur van het land.

04. Iran – 157,8 miljard vaten

Iran heeft bijna 160 miljard vaten aan bewezen oliereserves, waardoor het aanzienlijk rijk is in termen van wereldwijde oliebronnen. Als we kijken naar de gemakkelijkst toegankelijke reservaten (met uitzondering van veel van de onconventionele, moeilijk te winnen reservaten in Canada), loopt Iran vlak achter Venezuela en het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Olie in Iran werd voor het eerst geproduceerd in 1908 en met het huidige extractietempo zal de Iraanse olie bijna 100 jaar langer meegaan. In tegenstelling tot Saoedische olie, die verspreid is over een paar enorme en zeer rijke olievelden, wordt Iraanse olie gevonden in bijna 150 koolwaterstofvelden, waarvan vele zowel ruwe aardolie als aardgas bevatten.

03. Canada – 171 miljard vaten

Tegen het einde van 2014 had Canada ongeveer 172,9 miljard vaten bewezen oliereserves, waarvan het grootste deel in de vorm van oliezandafzettingen in de provincie Alberta. Bovendien bevinden de meeste conventioneel toegankelijke oliereserves van het land zich in Alberta.

Aangezien het winnen van olie uit de overgrote meerderheid van Canada's oliereserves een arbeids- en kapitaalintensief proces is, vindt de productie eerder plaats in sporadische uitbarstingen dan in gestage stromen. Oliemaatschappijen beginnen daarom eerst met het winnen van oliën met een lagere dichtheid en met een hogere waarde, en richten hun inspanningen alleen op het winnen van ruwe olie in tijden van hoge grondstofprijzen.

02. Saoedi-Arabië - 268,3 miljard vaten

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië wordt al tientallen jaren gezien als de moderne staat die het meest iconisch is op het gebied van olie-vergelijking met weelde en invloed in de wereldpolitiek. Vanwege dit schema zijn de meesten, behalve de insiders van de industrie in de energiesector, geschokt om te horen dat Saoedi-Arabië niet langer de wereldleider is op het gebied van oliereserves.

Terwijl de 267 bbl aan bewezen oliereserves van de Saoedi's iets kleiner zijn dan die van Venezuela, bevindt alle Saoedische olie zich in conventioneel toegankelijke oliebronnen in grote olievelden. Bovendien worden de reserves van Saoedi-Arabië beschouwd als een vijfde van de conventionele reserves van de hele wereld. Er zijn velen die ook geloven dat Saudi-Arabië, met verdere verkenning, Venezuela aan de top van de bewezen grafieken van olievoorraden zal overtreffen. De US Geological Survey schat bijvoorbeeld dat er meer dan 100 bbl onontdekt liggen onder het dorre zand van de Saoedische woestijnen.

01. Venezuela – 298,4 miljard vaten

Met meer dan 298 bbl aan bewezen reserves wordt Venezuela erkend als het land met het grootste volume aan bewezen oliereserves ter wereld. Dit is een vrij recent onderscheid, aangezien Saoedi-Arabië die plaats tot het begin van het laatste decennium op een behoorlijke afstand innam.

Venezuela klom naar de top van het klassement met de ontdekking van enorme reserves aan oliezandafzettingen, vergelijkbaar met die in Canada. Venezuela heeft echter nog steeds veel conventionele olievoorraden. De Orinoco-teerzanden van Venezuela zijn aanzienlijk minder viskeus dan die van Canada, dus de oliezanden daar kunnen worden gewonnen met behulp van conventionele olie-extractiemethoden, waardoor het een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van de Noord-Amerikaanse rivaal in termen van kapitaalvereisten en extractiekosten.

Countries with the Largest Proven Oil Reserves
Countries with the Largest Proven Oil Reserves

BRON: https://oilnow.gy/featured/worlds-largest-oil-reserves-by-country/?fbcl…

 

| oilnow.gy | Door: Redactie