• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tsang: “Bouterse had gelijk toen hij zei dat Suriname wordt bestuurd door stagiaires”

| waterkant | Door: Redactie

Volgens NDP-parlementariër Stephen Tsang heeft zijn voortvluchtige veroordeelde partijvoorzitter en oud-president Desi Bouterse gelijk gehad toen hij eerder aangaf dat Suriname op dit moment door stagiaires wordt bestuurd. Hij reageert hiermee op de recente dienstreis van president Chan Santokhi naar China.

Volgens Tsang is het frappant dat terwijl de delegatie naar daar gaat om de bestaande schuld te herschikken, er weer een verzoek wordt ingediend voor een miljoenenlening voor de brug naar Guyana.

“Je gaat daar om schuld te herschikken, maar je gaat toch nog een andere lening aangaan. Dus waar zijn wij mee bezig? Ik denk niet dat deze regering enig

idee heeft hoe zij het land moet besturen. Ik denk dat de vorige president gelijk heeft wanneer hij zegt dat dit land wordt bestuurd door stagiaires op dit moment”, aldus Tsang.

De NDP’er gelooft het verhaal niet dat deze dienstreis een succes is geweest, omdat indien dat zo zou zijn de president dan tenminste een persconferentie zou hebben belegd en tenminste De Nationale Assemblee concrete informatie zou hebben gehad van de overeenkomsten die daar met de Chinese regering en ondernemers zijn getekend.

“Wat zijn de vruchten die wij hebben geplukt van weer zo een dure dienstreis?”, aldus Tsang, die tot nu toe

geen voordelen heeft gezien uit al de dienstreizen die door de Surinaamse president zijn ondernomen.

| waterkant | Door: Redactie