• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Tropische storm Bonnie slaat ABC-eilanden over, opluchting is groot

| snc.com | Door: Redactie

De tropische storm Bonnie die woensdag over Curaçao, Aruba en Bonaire zou trekken, heeft geen grote gevolgen gehad. Op de eilanden is met opluchting gereageerd. Curaçao is een gezegend land, zei minister-president Gilmar 'Pik' Pisas, die God dankte voor het uitblijven van grote schade.

Op Curaçao was woensdag in alle haast vanaf 11.00 uur een avondklok ingesteld. Pisas legde woensdagavond uit dat zijn regering wegens de dreiging van de tropische storm geen andere keuze had.

Uiteindelijk bleef het woensdag bij iets meer regen dan gebruikelijk. Pisas waarschuwde wel dat er nog veel regen en onweer aan kunnen komen. Toch wordt de avondklok donderdag om 4.00 uur opgeheven. De code rood is gewijzigd in code oranje.

Op Bonaire is volgens de overheid woensdag "een behoorlijke hoeveelheid water gevallen". Ook daar is gewaarschuwd dat er de komende dagen nog meer wateroverlast kan zijn. Maar volgens de overheid kunnen de scholen donderdag gewoon weer open.

Ook op Aruba bleef het relatief rustig. Wel heeft de regering vastgehouden aan het advies om thuis te blijven tot in ieder geval donderdag 6.00 uur. Daarna zijn alle maatregelen ingetrokken en kan Aruba, volgens minister-president Evelyn Wever-Croes, weer normaal draaien.

Door: NU.nl/ANPBeeld: Getty Images


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie