• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Trinidad en Tobago wilt energie alliantie met Suriname en Guyana

| snc.com | Door: Redactie

Een nieuw partnerschap tussen Trinidad en Tobago (T&T), Suriname en Guyana zou kunnen helpen voldoen aan de energiebehoeften van de regio, zei de minister van Energie van het Twin Island, Stuart Young, maandag.

Minister Young, sprekend tijdens een opening discussie op de energieconferentie van T&T, benadrukte dat zijn land uniek gepositioneerd is, zowel geografisch als institutioneel, om landen te helpen hun aardgasbronnen te exploiteren.

Volgens hem kunnen bewezen reserves voor de kust van Guyana en Suriname, in combinatie met mogelijke vondsten voor de kust van Barbados en Grenada, worden geïntegreerd in de bestaande gasproductie van Trinidad. En Young herinnerde de bijeenkomst eraan

dat T&T al jaren betrokken is bij de productie van aardgas, waardoor het de meest ervaren speler in het Caribisch gebied is.

“Als we samenwerken met Suriname, Guyana, Barbados en Grenada op dit gebied, zou het gunstig zijn voor alle landen.” Al meer dan 100 jaar is Trinidad en Tobago betrokken bij de aardoliesector. In de vroege jaren 1990 werd de economie van het land meer gericht op aardgas. Tot op heden is de productie van aardgas en aanverwante producten een centraal onderdeel van de economie van het land.

“Kunt u zich de energiezekerheid en de duurzaamheid voor de regio voorstellen die we kunnen brengen als we allemaal samen in de goede richting gaan?”, vroeg de minister. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke alliantie wordt voorgesteld.

Vorig jaar, op de Energieconferentie van Suriname, kondigde de president van Guyana, Irfaan Ali, aan dat de Caribische landen met olie- en gasbronnen in gesprek waren om te bepalen hoe die hulpbronnen kunnen worden gebruikt om aan de energiebehoeften van de regio te voldoen.

Guyana, Suriname en Brazilië werken al aan de ontwikkeling van een energiecorridor. En Guyana en Suriname, die deel uitmaken van het vruchtbare Bekken van Guyana, zullen naar verwachting aardgasbronnen bundelen. Deze inspanningen, zo redeneerde de president, zijn niet alleen bedoeld om nieuwe middelen aan te wenden, maar worden ook nagestreefd om de hoge prijzen en brandstoftekorten tijdens de covid-19-pandemie en de crisis in Oekraïne/Rusland tegen te gaan.

“Voor de energiezekerheid van deze regio versterk ik nogmaals de oproep dat elk land in de regio met potentieel voor aardgas dat potentieel ten volle moet kunnen verkennen”, zei president Ali tijdens zijn toespraak tot de Trinidad en Tobago Energy Conference.

Bron: KEYNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie