• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

TotalEnergies Extends Suriname Rig Contract

| snc.com | Door: Redactie

TotalEnergies E&P Suriname heeft een optie uitgeoefend om het boren van één extra put in Blok 58 voor de kust van Suriname toe te voegen aan haar contract voor het Maersk Drilling's Maersk Valiant boorschip.

De contractverlenging zal naar verwachting in januari 2023 van start gaan, in directe voortzetting van de huidige werkomvang van het tuig, met een geschatte duur van 100 dagen.

De contractwaarde van de verlenging bedraagt ​​ongeveer 24,7 miljoen dollar, inclusief geïntegreerde diensten en een vergoeding voor het gebruik van beheerde drukboringen.

Maersk Valiant is een hoogwaardig boorschip van de 7e generatie met geïntegreerde beheerde drukboorcapaciteit die in 2013 werd

opgeleverd. Het is momenteel in bedrijf voor TotalEnergies voor de kust van Suriname.

In februari zei TotalEnergies dat het een belangrijke ontdekking van nieuwe olie en bijbehorend gas had gedaan bij de Krabdagu-1-bron voor de kust van Suriname.

De ontdekking werd gedaan in het centrale gebied van offshore Block 58 en volgt op eerdere ontdekkingen in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste Sapakara South-1-taxatieput.

Krabdagu-1, 18 kilometer ten zuidoosten van Sapakara Zuid, werd geboord op een waterdiepte van 780 meter en stuitte op ongeveer 90 meter netto olieopbrengst in Maastrichtse en Campanische reservoirs van goede kwaliteit, aldus TotalEnergies.

Destijds zei het dat er in 2022 op het blok nog minstens drie exploratie- en beoordelingsputten zouden worden geboord.

TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een werkbelang van 50%, terwijl APA Corporation de resterende 50% bezit.

 

BRON: oedigital.com / Google Translate


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie