• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Toeristische activiteiten te Bigi Pan weer in volle gang

| dagblad suriname | Door: Redactie

Goed nieuws voor toeristen en de lokale economie: het waterpeil in het Bigi Pan-gebied is weer normaal. Dit betekent dat toeristen opnieuw volop kunnen genieten van de diverse diensten die bedrijven in het gebied aanbieden. Het herstel van het waterpeil brengt niet alleen vreugde voor de toeristische sector, maar biedt ook de lokale bevolking de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een weekendje weg.

Belangrijk natuurreservaat

Met de normalisering van het waterpeil kunnen toeristen weer genieten van boottochten, vogelspotten en de prachtige natuur. De heropening van deze toeristische trekpleister is een welkome boost voor de lokale economie, die sterk afhankelijk

is van de inkomsten uit toerisme.

Lokale bedrijven die toeristische diensten aanbieden, zijn verheugd over het herstel van het waterpeil. Naast de traditionele tours naar Bigi Pan zelf, hebben diverse andere commerciële bedrijven hun diensten uitgebreid naar het gebied. Er zijn plannen voor nieuwe recreatieve activiteiten zoals kajakken, visserijtochten en ecologische wandelingen. Deze nieuwe initiatieven beloven de toeristische ervaring in Bigi Pan verder te verrijken.

Lokale bevolking blij 

Bigi Pan biedt niet alleen een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, maar ook een plek voor de lokale bevolking om tot rust te komen en te genieten van de serene omgeving. Een weekendje weg naar Bigi Pan

is een perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en nieuwe energie op te doen.

De heropening van het gebied symboliseert een nieuw begin en belooft een positieve impact op zowel de toeristische sector als de lokale economie.

| dagblad suriname | Door: Redactie