• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SZF verhoogt premie vrijwillige verzekering met meer dan 100 procent

| suriname herald | Door: Redactie

“W’o dede ini a film met nog een verhoging van de premie van het SZF,” zegt een 35-jarige mevrouw boos. Ze betaalt zelf haar vrijwillige verzekering, maar werd verrast met een plotselinge bekendmaking van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), die per 1 juli de premie van vrijwillige verzekering verhoogt. Waar ze nog net aan het bijkomen was van de verhoogde benzineprijzen, wordt ze ‘doodgeslagen’ met de verhoogde SZF-premie met meer dan 100 procent. 

Het SZF heeft verschillende pakketten waaronder de vrijwillige verzekering die weer wordt opgesplitst in een personen- en bedrijvenverzekering. Voor deze verzekering betalen mensen maandelijkse premies. Het SZF laat weten zich bewust te zijn van de noden van de samenleving, maar ontkomt er na vijf jaren niet aan om zijn zorgpremie te verhogen. De stijgende zorgkosten zorgen ervoor, dat het SZF zijn zorgpremies moet verhogen. Zaken zoals COVID-19, duurdere medicijnen, verhoogde tarieven van zorgverleners en de ontwikkelingen in de wereld zijn hier mede debet aan.

In zijn programma SZF Magazine liet het SZF weten, dat zij niet over een nacht ijs is gegaan bij het maken van de calculaties. Het bedrijf heeft tevens alles in het werk gesteld om de premie voor de gemeenschap betaalbaar te houden. Melvin Ronde, directeur Operationele Aangelegenheden bij het SZF, zegt dat er geprobeerd is om de verhoging zolang mogelijk uit te stellen. Hij geeft aan dat door de stijging van de zorgkosten het bedrijf er niet onderuit komt en daarom de verhoging nu wel moet doorvoeren. Hij vraagt begrip van de Surinaamse gemeenschap.

Indien het bij de aanvraag gaat om een vrouw die zwanger is, dan moet de hoofdverzekerde bij de aanvang van de verzekering een zwangerschapspremie betalen van SRD 12.000. Dit bedrag wordt gesplitst in een instappremie van SRD 6000, die in een keer moet worden betaald. De verzekerde krijgt dan een SZF-kaart met een geldigheidsduur van zes maanden. Het resterende bedrag van SRD 6000 mag men in een keer of in termijnen betalen. Afhankelijk van de door de verzekerde betaalde premie(s) zal de geldigheidsduur van de kaart worden bepaald.


Abonneer je op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie