• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname prolongeert overall titel Inter Guyanese Spelen

| suriname herald | Door: Redactie

Net als vorig jaar heeft Suriname ook dit jaar de algehele titel van de Inter Guyanese Spelen (IGS) veroverd. Na drie dagen intensieve sport op diverse onderdelen eindigde het gastland met vijftig competitiepunten, tien punten meer dan Guyana. Frans-Guyana eindigde op de derde plaats met 36 punten. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de sluitingsceremonie in de Ismay van Wilgen sporthal gisteravond.

Vorig jaar, toen het toernooi na vijf jaar weer werd georganiseerd, werd Suriname in Georgetown nipt overall-kampioen door twee punten meer te behalen dan Guyana. Frans-Guyana, dat toen aan slechts twee onderdelen meedeed, eindigde als derde.

De Guyanezen heersten toen onder

andere op het onderdeel atletiek en zetten ook nu hun dominantie voort. De westerburen sleepten daar in totaal 25 medailles in de wacht, maar Suriname won hoofdprijzen op de onderdelen voetbal, volleybal, zwemmen, tennis en schaken. Frans-Guyana werd voor het eerst in vijf jaar overall-kampioen op het onderdeel basketbal.

Sportdirecteur Steve Ninvalle van Guyana bedankte Suriname voor een goed georganiseerd toernooi. “Ik dank Suriname van harte dat ze een goede gastheer zijn geweest. Het heeft heel veel doorzettingsvermogen gevergd om dit evenement alsnog te laten plaatsvinden.” De IGS ging dit jaar bijna niet door maar werd op de valreep alsnog georganiseerd.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) benadrukte tijdens de openingsceremonie op 16 november het belang van het toernooi. “De games vormen de hoeksteen voor talenten uit de Guyana’s die de sportwereld in de toekomst zullen domineren. Het is de verantwoordelijkheid van de regering van de Guyana’s om te investeren in sportfaciliteiten en het sporttechnische raamwerk te versterken, wat een betere internationale indruk zal achterlaten.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie