• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname opnieuw overall winnaar IGS

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Suriname is met vijftig punten overall winnaar geworden van de Inter-Guyanese Spelen (IGS). Guyana is met veertig punten runner-up en Frans-Guyana derde, met 36 punten. Het sporttoernooi voor scholieren uit de drie Guyana’s dat in Paramaribo plaatsvond liep gisteren feestelijk ten einde.

Vanaf vrijdag bekampten atleten uit Suriname, Guyana en Frans-Guyana elkaar op zeven verschillende onderdelen. Gastland Suriname won vijf van de zeven disciplines, en sleepte sleepte de meeste punten in de wacht. Daardoor werd Suriname tot overall kampioen gekroond bij de sluitingsceremonie zondagavond in de Ismay van Wilgensporthal. 

“Er deden meer dan vijfhonderd atleten en officials

hieraan mee, het hoogste aantal in de geschiedenis van het toernooi”

Suriname won hoofdprijzen op de onderdelen zwemmen, voetbal, tennis, schaken en volleybal. Guyana domineerde bij het onderdeel atletiek, terwijl Frans-Guyana basketbal voor het eerst in vijf jaren met de kampioenstitel naar huis ging. 

Aanvankelijk zouden de IGS niet doorgaan. Maar door tussenkomst van de president heeft het evenement voortgang gehad. Vorig jaar werd het toernooi voor het eerst sinds 2017 weer gehouden. Er deden meer dan vijfhonderd atleten en officials hieraan mee, het hoogste aantal in de geschiedenis van het toernooi.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het
kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| de ware tijd | Door: Redactie