• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Suriname levert moordverdachte uit aan Guyana

| snc.com | Door: Redactie

Bron: Keynews

De Surinaamse autoriteiten hebben de 31-jarige Guyanees Carlos Evans, die op 23 juli werd aangehouden, uitgeleverd aan Guyana. Dit meldt Guyana Times.

Medio juli werd er aangifte gedaan tegen Carlos, nadat hij een man met de kolf van een vuistvuurwapen in zijn gezicht heeft geslagen. Na goed speurwerk van de politie werd de Guyanees gearresteerd in Paramaribo. Tijdens de aanhouding werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

In maart 2020 werd in Guyana een speurwerk opgezet om Evans te arresteren. Hij wordt gezocht in verband met de moord op Tony Bisnauth, gepleegd op Carriage Road in Rosignol, West

Coast Berbice, Region Five (Mahaica-Berbice). De Guyanese politie maakt bekend dat de Surinaamse autoriteiten Evans hebben uitgezet en dat hij in hechtenis is genomen door de Criminal Investigations Department (CID) in Georgetown.

De politie gaf op 18 maart 2020 een ‘’wordt gezocht’’ bulletin uit voor Medellin Orlando Evans en Carlos Evans, bekend als “Beast”. De 78-jarige zakenman Tony Bisnauth uit Rosignol kwam op zijn verjaardag om het leven. Er werd gemeld dat Bisnauth zijn verjaardag vierde met naaste familieleden en vrienden buiten in zijn snackette in Rosignol toen drie mannen, gewapend met twee geweren en een houwer, hen besprongen en contant geld en waardevolle spullen eisten. Bisnauth voldeed niet aan de eis van de bandieten en hij werd door zijn hoofd geschoten. De broers Evans werden later geïdentificeerd als twee van de verdachten.

In september vorig jaar werd Medellin Orlando Evans doodgeschoten in Suriname. Hij had naar verluidt een verhitte discussie gehad met een Surinamer, die inmiddels is geïdentificeerd als ‘Quinten’. Quinten vertelde de Surinaamse politie dat hij Evans SRD 300 verschuldigd was, maar het niet had toen hij werd benaderd. Hij zei dat Evans een pistool had getrokken en de trekker had overgehaald, maar het pistool vuurde niet en als vergelding trok hij een scherp voorwerp en stak Evans neer, die naar verluidt ter plekke stierf.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie