• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME EN ISDB PAKKEN PROJECTEN WEER OP

| united news | Door: Redactie

Het Affordable Housing Program, met een waarde van 35 miljoen Amerikaanse dollars moet weer goed van de grond komen.

Foto: Muhammad Sulaiman Al Jasser, de president van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB).

Dit is besproken tussen Stanley Raghoebarsing, de minister van Financiën en Planning, en Muhammad Sulaiman Al Jasser, de president of the Islamic Development Bank (IsDB). Dit programma is gericht op het aanpakken van huisvestingsproblemen in Suriname en het bieden van betaalbare woningen voor de bevolking.

De minister erkende dat er enige vertragingen waren opgetreden in de uitvoering van dit programma, maar wijst tegelijkertijd op de vastberadenheid van de regering om deze vertragingen aan

te pakken en ervoor te zorgen dat het project op de juiste manier van start gaat.

Dit project heeft het potentieel om aanzienlijke oplossingen te bieden voor de huisvestingsbehoefte van het land.

Een ander opvallend project dat de minister noemde, is het geïntegreerde ananasproductieproject ter waarde van ongeveer 2,5 miljoen Amerikaanse dollars. Dit initiatief is gericht op het stimuleren van de landbouwsector in Suriname en het bevorderen van de productie van ananas. Dit zal niet alleen de lokale landbouwers ondersteunen, maar ook bijdragen aan de economische ontwikkeling van het land.

Daarnaast sprak de minister over een project met betrekking tot de elektriciteitsvoorziening en de verbetering van de faciliteiten in Paramaribo en Nickerie, met een geschatte waarde van 41 miljoen Amerikaanse dollars. Hoewel dit een oud project is, wordt het momenteel herzien en aangepast aan de huidige behoeften en eisen. De aangepaste versie van het projectvoorstel is bij de IsDB ingediend, en de minister gaf aan dat er geen voorzienbare problemen zijn bij de goedkeuring ervan.

UNITEDNEWS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie