• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaamse ondernemers in Nederland bundelen zich

| sun.sr | Door: Redactie

Ondernemers Connect heeft een eerste stap gezet om Surinaamse ondernemers in Nederland ertoe te brengen om krachten te bundelen. Entrepreneur Nancy Herkul die vorig jaar deze organisatie heeft opgezet, wil bewerkstelligen dat afgerekend wordt met de versplintering onder deze groep. “We moeten niet alleen bundelen, maar ook groeien. We moeten afrekenen met oude dogma’s die ons ook hier in Nederland verdeeld houden”, vindt Herkul. Om deze bundeling te realiseren hield Ondernemers Connect in het weekend een bijeenkomst met als naam Sranan Connect in Rotterdam bij Third Place Rotterdam.

Er waren ongeveer 50 jonge Surinaamse ondernemers aanwezig die samen met elkaar in gesprek gingen om verbindingen te leggen en samen te kunnen werken. “Allemaal jonge ondernemers die ik zie als human capital. Een ware aanwinst om in Nederland en ook voor Suriname, samen met elkaar, het verschil te gaan maken”, zegt Herkul.

Om dat laatste te realiseren was ook de ambassadeur van Suriname in België Gilbert van Lierop aanwezig. Hij hield er een korte motivatiesessie. “Ook een jonge ambassadeur met kennis en kunde die bereid is met ons na te denken om grote en kleine projecten op te helpen zetten voor Suriname.” Van Lierop gaf aan ingenomen te zijn met de opkomst zaterdag.

Tijdens de Covid-19-pandemie heeft Ondernemers Connect met de overheid in diverse gemeentes zoals Den Bosch en Alphen aan den Rijn, gewerkt aan het stimuleren van ondernemers. Dit had als doel bestaande belemmeringen die zij mogelijk ervaarden te identificeren en uit de weg te helpen ruimen. “Daar heb ik mogen zien wat allemaal speelt. Met die kennis heb ik de Surinaamse ondernemerswereld in Nederland bekeken en ik nam het initiatief om ons bij elkaar te brengen. Samen kan je veel meer bereiken dan versplinterd”, weet Herkul intussen.

Het evenement Sranan Connect krijgt een vervolg, belooft Herkul. “We gaan zeker samen door om elkaar te stimuleren. We moeten werken aan een cultuur van samenwerking. De komende evenementen zullen daaraan inhoud geven”, zegt Herkul. Ze prijst zichzelf rijk dat klinkende namen in de Surinaams Nederlandse zakenwereld aanwezig waren in het weekend. Herkul: “Dat mensen als Stacey Seedorf van 24/seven en State of Mind Network,

Henk Aron van reclamebureau More than Live en Third Place, en Zigno Atenza voetballer bij NEC Nijmegen er waren, en ook ondernemers met een Surinaamse achtergrond uit België, Zwitserland en Luxemburg laten zien dat er veel bereikt kan worden door de bundelen.”

De entrepreneur benadrukt dat het bundelen van krachten zeker ook Suriname ten goede zal komen. “Bij alle initiatieven die ik onderneem staat Suriname immers ook centraal.”

 


Abonneer je op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie