• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Surinaams jeugdinternational Gerold tekent profcontract bij AZ

| snc.com | Door: Redactie

Surinaams jeugdinternational Jayen Gerold heeft dinsdag zijn eerste contract bij AZ Alkmaar ondertekend. De negentienjarige vleugelaanvaller, die dit seizoen deel uitmaakt van Jong AZ, zette in het AFAS-Stadion zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025. Dit maakte de club bekend.

Bron: Keynews

Gerold kwam in 2015 over van AVV Zeeburgia en sloot zich aan bij AZ Onder 12. Het afgelopen seizoen speelde hij het merendeel van zijn wedstrijden in de onder 18-selectie, waarmee hij de KNVB-beker veroverde. Ook behoorde hij tot het team dat historie schreef met het winnen van de UEFA Youth League. Gerold kwam in de finale tegen Hajduk

Split (5-0 zege) als invaller binnen de lijnen.

Op 6 maart maakte Gerold zijn debuut op profniveau. In het thuisduel met Willem II (2-2) werd hij in de slotfase gebracht. Niet veel later was hij al goed voor de assist op de late gelijkmaker van Jayden Addai. Tot dusver kwam hij driemaal in actie voor de belofteploeg.

Naast de verrichtingen bij AZ werd Gerold in juni 2022 jeugdinternational van Suriname. Hij werd opgeroepen voor drie kwalificatieduels voor de U-20 CONCACAF Gold Cup en had direct een basisplaats. Hij verloor samen met Suriname alle drie partijen. Tegen Mexico werd verloren met 8-0, tegen Haïti met 3-0 en van Trinidad & Tobago met 3-0.

“Dit eerste contract zorgt natuurlijk voor een trots gevoel”, vertelt Gerold. “Ook spreekt de club hiermee zijn vertrouwen in mij uit. Ik ben op jonge leeftijd naar AZ gekomen en heb hier de laatste jaren veel meegemaakt. Dat waren mooie, maar soms ook moeilijke momenten. Daarvan heb ik veel geleerd en het heeft ervoor gezorgd dat ik een sterker karakter kon vormen. Als speler heb ik een goed inzicht ontwikkeld, waardoor ik herken waar en wanneer ik acties kan maken. Daarin zet ik steeds meer stappen. Ook zorg ik met mijn snelheid en energie voor gevaar. Dat moet ik nog meer gaan brengen, zodat ik het team nog beter kan helpen.”

Voor het komende jaar heeft Gerold duidelijke doelstellingen. “Ik ga nu mijn eerste volledige seizoen bij Jong AZ spelen. Mijn doel is een eerste goal op profniveau te maken en daar veel speelminuten afdwingen. Uiteindelijk wil ik natuurlijk ook meetrainen en aansluiten bij AZ 1, maar dat is voor in de toekomst.”


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie