• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURGE zet toon met ondertekening van overeenkomst door eerste 10 bedrijven

| suriname herald | Door: Redactie

Op 13 november hebben de eerste tien bedrijven die met succes hun ideeën hebben gepresenteerd aan het Surinames Growth Enterprise-programma (SURGE), een overeenkomst getekend. Het SURGE-programma, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft als doel om Surinaamse micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) te ondersteunen, en wordt gefinancierd door de World Bank Group (WBG).

De bedrijven die door een evaluatiecommissie zijn geselecteerd en de Memorandum of Understanding (MoU) hebben ondertekend, zijn onder andere NV. Amea Cashew & Pineapple Industries, Caricom Livestock Farm NV, Lalfarms NV, Surivit NV, Surimaribo International NV, Jabez Wood Suriname NV,

Hybris Group NV, Shin Naturals NV, Coffee Mama Branderij Suriname NV en Data Concept Network NV.

MKMO’s vormen de levensader van de economie, als belangrijkste werkgevers en bijdragers aan de nationale omzet. President Chan Santokhi verwelkomt het initiatief en benadrukt dat investeren in deze ondernemingen investeren is in de toekomst van Suriname. 

Hij ziet hierin een kans om werkgelegenheid te creëren, de productie te verhogen en de economische welvaart in het land te laten groeien. De regering streeft naar het terugdringen van importen tegen 2025 en het oplossen van capaciteitsproblemen, aldus het staatshoofd.

De matching grant die aan deze 10 bedrijven wordt verstrekt,

bedraagt in totaal US$ 1386.447. Het doel is om tussen 2024 en 2028 een omzet van US$ 28.858.956 te genereren en werkgelegenheid te bieden aan meer dan 1029 personen. President Santokhi overhandigde symbolische cheques ter waarde van US$ 100.000 aan elk van de geselecteerde bedrijven. 

Hij benadrukte de verwachting van een toename in productie en kwaliteit, waardoor Surinaamse producten wereldwijd beschikbaar worden en met trots het label ‘Made in Suriname’ kunnen dragen. De regering blijft zich inzetten om fondsen te vinden voor verdere ondersteuning.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie