• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Start verbetering stroomvoorziening Saramacca

| starnieuws | Door: Redactie

Het ceremoniële startsein voor verbetering van de stroomvoorziening in Saramacca. (Foto: CDS)

Technisch directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Macel Eijndhoven heeft dinsdag het startsein gegeven voor de van de stroomvoorziening in Saramacca. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet er een einde komen aan regelmatige stroomonderbrekingen. Er zullen nieuwe transmissielijnen worden aangelegd. 

De ceremonie werd bijgewoond door de districtscommissaris

van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. Het huidige elektriciteitsnetwerk in Saramacca ligt in afgelegen bosgebieden, waardoor het kwetsbaar is voor storingen en moeilijk te bereiken is voor reparaties. Bovendien wordt het gebied ontwikkeld door de uitgifte van gronden in de nabijheid, wat betekent dat de veiligheid onder druk zal staan. Hierdoor is er volgens Eijndhoven geen garantie op een stabiele stroomvoorziening voor de bewoners, wat de noodzaak creëerde om nieuwe transmissielijnen aan te leggen. Om dit aan te pakken is de EBS begonnen met werkzaamheden in het district. 

Dit project, gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB),

wordt uitgevoerd door Kalpataru Projects International Limited, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het project heeft als doel efficiëntere en duurzamere elektriciteitsvoorzieningen te leveren aan de gemeenschap en bij te dragen aan sociale en economische ontwikkeling. Eerder werd in Nickerie op 23 november 2023 het startsein gegeven voor de officiële uitbreiding van de transmissielijnen in Suriname.

Hoewel het project een veelbelovende stap voorwaarts is, staat het voor uitdagingen zoals slecht weer en verkeersproblemen. Daarom doet Eijndhoven een beroep op de gemeenschap, met name die van het district Saramacca, om begrip, geduld en samenwerking te tonen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Bewoners worden tijdig op de hoogte gebracht van de voortgang en mogelijke verstoringen.

| starnieuws | Door: Redactie